The sky is the limit

The sky is the limit

Soms vragen mensen me wat nu het echte voordeel is van een imago coaching of advies?

Want het uiterlijk is toch oppervlakkig, wat echt telt, zijn toch je persoonlijkheid en je prestaties?

‘Heb je een uurtje de tijd’,  zeg ik dan meestal. Imago coaching is zeker niet oppervlakkig, het gaat over veel meer dan je kleding, ook je lichaamstaal, uitstraling en taal worden aangepakt. Natuurlijk komen jouw persoonlijkheid en prestaties ook aan bod! Het gaat hem allemaal hierom :  ‘straalt jouw uiterlijk uit wie je echt bent en wat je allemaal kunt’?  

De uiteindelijk voordelen van imago coaching zijn dan ook eindeloos: 

 • Je durft zeggen waar je voor staat.
 • Je bent niet meer onzeker over je kledingstijl.
 • Je het meer zelfvertrouwen.
 • Je trekt je ideale klanten aan.
 • Je wordt eindelijk serieus genomen.
 • Je krijgt sneller promotie of opslag op je werk.
 • Je krijgt meer respect van je baas, collega’s, familie en vrienden.
 • Je durft grenzen te stellen en neen te zeggen tegen dingen of personen die je niet leuk vindt omdat je weet dat je wel een andere (betere) kans krijgt. 
 • Je kan je voor elke gelegenheid kleden en hebt niet meer telkens de hulp nodig van je vrouw, vriendin of verkoopster.
 • Je wint tijd, want je kan nu efficiënter shoppen.
 • Je wint geld want time is money, zeker voor ondernemers en drukbezette professionals.
 • Je wordt kortom meer zichtbaar, zowel op je werk als privé.
 • Je straalt omdat je goed in je vel zit en dat heeft effect op de mensen rondom jou:  ze willen heel graag je partner, klant, vriend worden. 

En zo kan ik nog wel even doorgaan…

Ja maar geef nu eens een concreet voorbeeld zeggen ze dan. 

Dan vertel ik hen met plezier over enkele van mijn klanten. Bijvoorbeeld over de zaakvoerster die na borstkanker en gewichtsverlies niet alleen zichzelf maar ook haar kledingstijl was kwijt geraakt en die ik na elke sessie meer zag stralen. Of over de ambtenaar die plots haar ideale job kreeg aangeboden en uiteindelijk zelfs moest kiezen tussen twee topfuncties. Of over de vrouwelijke manager in een Japans mannenbastion die na slechts enkele sessies bij mij eindelijk de lang gevraagde opslag kreeg. Of over de advocaat die binnenkort waarschijnlijk eigenaar wordt van het kantoor van zijn voormalige ‘patron’. Of over de zaakvoerder die enkele maanden geleden dacht uit zijn bedrijf te stappen maar die na een paar coaching sessies besloot om het bedrijf net meer te gaan uitbouwen…

Het grappige is dat deze veranderingen meestal razendsnel plaatsvinden. Soms zo snel dat mijn klanten het vaak zelf niet kunnen geloven. En dat is toch super! Dat is waar ik het allemaal voor doe. Ik zie ze groeien als kool en hoe mooi is dat niet? 

De uiterlijke veranderingen lijken op het eerste gezicht misschien ‘oppervlakkig’, maar ze zorgen dat mijn klanten veel meer zelfvertrouwen krijgen. Dankzij de unieke combinatie met intense life en business coaching komen ze terecht in een opwaartse spiraal waarbij enkel ‘The sky the limit is’. 

Over 1 ding zijn mijn klanten het dan ook grondig eens: hun uiterlijk en hun persoonlijke ontwikkeling zijn voor hen zeer belangrijk geworden. Allemaal vertellen ze me, dat na jaren investeren in hun bedrijf of carrière, de imago coaching het ontbrekende stukje was van de puzzel naar ‘echt’ (blijvend) succes. 

1 voor 1 vinden ze dat investeren in jezelf, zowel in je innerlijk als in je uiterlijk, onontbeerlijk is: het bracht hen allemaal veel meer op dan ze aanvankelijk konden bedenken. Hun zelfvertrouwen nam toe en het succes kon echt niet uitblijven… 

Ik raad het dan ook iedereen aan, zelfs als je niet te klagen hebt en reeds vrij succesvol bent in je persoonlijk en zakelijk leven. Je omzet zal toenemen, je zal je ideale klant of partner aantrekken, je zal (nog) sneller je zin krijgen,  enz…  En dit alles kan je bereiken enkel door je kledingstijl aan te passen en meer aandacht te besteden aan jouw talenten en competenties. 

Dus waarop wacht je nog? Kom langs voor een vijblijvende imago scan en ontdek hoe je ‘echt’ overkomt op de mensen rondom jou. 
 

Het voordeel van lange mannen

Het voordeel van lange mannen

De man wiens uiterlijk ik ging afstemmen op zijn innerlijk was aanvankelijk niet zo ‘happy’ met zijn lengte. Als introverte persoon had hij het er heel moeilijk mee dat hij zo groot was. Om zo min mogelijk in het oog te springen, droeg hij liefst onopvallende (saaie) pakken.

Doe jij werk dat echt bij je past?

Doe jij werk dat echt bij je past?

Soms vragen mensen me hoe lang ik mijn job als imago coach al uitoefen. Officieel nu 9 jaar, maar eigenlijk al mijn hele leven. Want zolang ik me kan herinneren, ben ik bezig met kleding combineren en anderen adviseren. Mijn eerste klant was mijn kleine broer.

Waarom je best wel make-up gebruikt

Waarom je best wel make-up gebruikt

Als ik mijn vrouwelijke klanten aanraad om elke dag toch make-up te gebruiken, dan krijg ik steevast dezelfde opmerkingen:

Stel jij soms dingen uit?

Stel jij soms dingen uit?

Ze was al 3 maanden in therapie. Voor haar uitstelgedrag. Maar nu was ze er wel klaar mee.

Koop jij ook liefst zelf je eigen kerstcadeau?

Koop jij ook liefst zelf je eigen kerstcadeau?

December is cadeautjesmaand en eigenlijk vind ik dat niet zo leuk. Ik kijk vooral op tegen het zoeken naar gepaste geschenken. Ik heb hiervoor een paar oplossingen gevonden...

Klinkt jou dit bekend in de oren?

Klinkt jou dit bekend in de oren?

Het is al enkele maanden geleden dat ik hem voor het eerst ontmoette. Een jonge ambitieuze advocaat die langskwam voor een persoonlijke imago scan.

Hoe de verkeerde kleuren je 'onwel' kunnen maken

Hoe de verkeerde kleuren je 'onwel' kunnen maken

Kleuren hebben kracht. Dat weten we en dat voelen we ook.

Toen ik aan de kleurenanalyse begon bij de zakenvrouw in mijn stoel, werd ze bij het zien van bepaalde kleuren op haar schouders bijna fysiek onwel. 

De expertstatus: 50 tinten grijs...

De expertstatus: 50 tinten grijs...

Mijn man volgde vorige week een leiderschapsopleiding aan een bekende MBA school nabij Parijs en onze tienerdochter was op studiereis naar Londen. 

Verkoopster krijgt kleuradvies...

Verkoopster krijgt kleuradvies...

Toen ik vorige week met mijn tienerdochter op zoek was naar een nieuw kleedje, viel het me op hoeveel totaal verschillende trends en looks er deze lente zijn