Het is weer die tijd van het jaar. Je huppelt van het ene gala naar de andere receptie. Je wordt zo een beetje overal verwacht en je kocht maar 1 feestoutfit. Oei, wat nu? Investeren in vier totaal verschillende outfits is mogelijk, maar eigenlijk niet nodig. Zeker als je rekening houdt met de volgende tips.

  1. Haal gerust die zwarte jurk of jumpsuit van vorig jaar boven.
    Als je kleding te groot of te klein geworden is, doe je dit beter niet. De eerste voorwaarde voor een chique outfit is de pasvorm, die moet perfect zijn. Niemand herinnert zich nog je zwarte jurkje van vorig jaar. Mensen onthouden vooral je uitstraling. Dus als je nog steeds gek bent op die jurk, draag ze dan zeker!

  2. Investeer in accessoires ipv basics. Wil je je outfit van vorig jaar een beetje pimpen? Koop dan een paar opvallende of trendy accessoires: bv een nieuwe sjaal, een mooi paar schoenen in een andere kleur dan zwart, andere oorbellen of een mooie ketting. 

  3. Varieer in je kapsel. Ook een feestelijk kapsel en perfect gelakte nagels maken het plaatje compleet. En ook daarin kan je afwisselen. Als je lang haar hebt, kan je kiezen voor loshangende haren of een opgestoken coupe. In sluik haar kan je voor de gelegenheid eens krullen laten zetten. Een wetlook bij kort haar kan ook heel leuk zijn. Kijk eens op pinterest en laat je inspireren door de je stijlidolen of de ‘supersterren’. Die moeten er altijd glamoureus uitzien.

  4. Speel met je make up en de kleur van je lipstick. De ene keer leg je bv de nadruk op je lippen, de andere keer op je ogen. Of waarom niet op allebei? Zeker als je naar een echt avondfeest moet. ‘s Avonds mag je make-up altijd zwaarder zijn dan overdag en bij feestdagen mag je hierin gerust wat overdrijven.

  5. Draag je blouses. Je kan ook heel stijlvol voor de dag komen met een mooie chique blouse op een rok of broek. Als je bv een rok in een zwaardere stof zoals fluweel of brokaat in je kast hebt hangen, dan is de Nieuwjaars periode ideaal om die te dragen! En je klassieke zwarte broek met een mooie blouse kan ook heel chique zijn. Heb je nog een zijden sjaal of opvallend juweel of broche in je kast liggen? Dan is het nu ook het moment om die te combineren met een mooie top op een geklede broek.

  6. Koop nieuwe feestkleding in klassieke kleuren. Zwart is de meest gedragen kleur tijdens de feestdagen, maar ook donkerblauw, rood, smaragdgroen of zilver en goud zijn feestelijke kleuren. Deze kleuren zijn vrij tijdloos, dus door te investeren in feestkleding in deze kleuren, kan je ze meerdere jaren dragen. Ik had vroeger een zwarte fluwelen jumpsuit die ik meer dan 8 jaar gedragen heb. Ik combineerde die met verschillende jasjes en sjaals. En ook in de schoenkeuze wisselde ik af: met laarsjes en een stoer lederen jack had ik bv een totaal andere uitstraling dan met een pumps en stola.

  7. Combineer truitjes of zomertops waarin glans is verwerkt met een geklede broek of rok. Glans is altijd feestelijk. Let wel een beetje op: zorg dat je geen glans gaat dragen op plaatsen die je liever wat minder ‘zwaar’ zou hebben. Glans laat iets er groter uitzien. Dus glanzende blouses zijn minder geschikt als je een zware boezem hebt.

  8. Draag broeken of rokken in (nep)leder of daim. Met de juiste combinaties krijg je een chique uitstraling. Zeker als je die lederen broek combineert met een truitje in kasjmier en chique laarsjes of schoenen. Door je make-up iets zwaarder te maken en te kiezen voor opvallende oorringen geef je ook deze outfit een dramatische feestelijke uitstraling.

  9. Draag kleding met een speciale print. Misschien heb je nog een rok of kleed met speciale print in je kast hangen? In dierenprint of bijvoorbeeld  een jurk die je droeg voor een andere feestelijke gelegenheid? Dan is nu misschien het moment om die nog eens uit de kast te halen. Combineer ze met een chique effen sjaal of stola ,een (nep)bont jasje en feestelijke panty’s en laarsjes ipv met je zomerse sneakers of sandalen.

  10. Draag je topkleuren. Het belangrijkste is niet dat je aanwezig bent op al die netwerk evenementen, maar vooral dat je ‘gezien’ wordt. En dat je er professioneel uitziet.  Durf er dus gerust eens uit te springen, door bv te kiezen voor kleur ipv het klassieke zwart.

Sinds een paar jaren koop ik geen zwarte feestkleding meer! Vorig jaar werd ik verliefd op een bordeaux broekpak in fluweel. Ik kocht het impulsief en dacht eerst dat ik het weinig ging dragen, maar niets was minder waar. Doordat ik me er zo goed in voel, draag ik het ook op feestjes met vrienden, evenementen en zelfs bij klanten. En altijd krijg ik complimenten! Dus dit jaar heb ik gekozen voor een smaragdgroene jurk. En ook daarmee zat ik juist. Omdat ik de jurk zo leuk vond en amper kon wachten tot de feestdagen, droeg ik ze al op een evenement. Met het zelfde resultaat: het regende complimenten. Vandaar deze ultieme tip: koop kleding in je topkleuren. Zeker effen blouses, jurken en tops in jouw topkleuren gaan jaren mee. Je kan ze het hele jaar door dragen en door te kiezen voor je topkleuren aan je gelaat, creëer je telkens opnieuw een wow effect.

Ken je jouw topkleuren nog niet? Verwen jezelf dan eens met een Powerkleuranalyse en investeer in jezelf! Je bent het waard!

Op jouw succes !

Annemie

“Ik heb als onderneemster een cursus styling-en kleuradvies gevolgd bij Annemie. Dit was heel interessant en verhelderend. Ze is heel professioneel en lekker to-the-point. Daar houd ik van. Daarna heeft ze bij ons in de winkel ook nog een workshop gegeven. Ook dit was een groot succes!”

Ankie Duis, zaakvoerster Neufmoisbelle