Het is een tijdje geleden dat ik in mijn pen kroop. Vooreerst was er de welverdiende ‘grote vakantie’. Na een jaar hard werken beloon ik mezelf in juli en augustus steeds met enkele weken dolce far niente’. Deze keer genoot ik nog meer van de rust. Een paar weken helemaal vrijaf van sociale media en coronagekte, zorgde eindelijk voor de broodnodige mentale rust. Rust die ik na de uitputtende en onzekere voorbije maanden echt wel nodig had.

Intussen bleef ik wel bezig, want in augustus stond het eerste Inner Power Retreat gepland met collega coach Inès. Dat was best wel spannend! Aan interesse was er geen gebrek, maar uiteindelijk haakten er toch nog enkelen af door de onverwachtse wendingen in het Coronaverhaal.
We waren dan ook superblij dat we op 18 augustus toch konden starten met een groepje van 8 enthousiaste dames. En wat een mooie ervaring was dat! 

Al jaren droomde ik ervan om samen met een collega retraites te organiseren waar vrouwen ‘echt’ in hun kracht komen te staan. Vorige week kwam die droom dus uit. En al zeg ik het zelf, het was een bijzonder geslaagde eerste editie die zeker smaakt naar meer!

Tijdens deze retreat werkten we gedurende drie dagen aan drie pijlers

Dag 1 draaide vooral om ‘tot rust komen’, in jezelf en in je element.
Inès gaf de deelneemsters inzicht in stress en wat stress zoal met je doet: je hebt niet alleen lichamelijke klachten, maar ook sociale en mentale patronen waarin je kan terechtkomen. Naast het herkennen van de alarmsignalen leerden de deelneemsters vooral ook gelijkaardige situaties te voorkomen. Ze leerden effectieve technieken en trucjes die ervoor zorgen dat ze in de toekomst niet meer zo snel in ‘de stress zullen schieten´.

Ik leerde hun die eerste dag vooral om te reageren en handelen vanuit hun eigen element. Mensen reageren en communiceren vaak heel verschillend en veel heeft te maken met jouw voorkeur voor een bepaald  ‘element’. Ik hoef je waarschijnlijk niet uit te leggen dat watermensen anders reageren dan vuurmensen. De deelneemsters apprecieerden in deze workshop vooral het inzicht dat er met hen niets mis is: elk element heeft de andere elementen immers nodig. Waar het vooral om draait, is weten hoe je met mensen met een ander element kan communiceren. Succesvol zijn in het leven hangt vaak samen met ‘succesvol’ kunnen communiceren. Denk hierbij maar aan grote leiders zoals Barack Obama. Die blinken ook heel vaak uit in hun communicatie.

Op dag 2 leerden de deelneemsters hoe ze weer in hun volle kracht kunnen komen.
Ze maakten kennis met de psychologie van kleuren en hoe ze die kunnen inzetten om hun innerlijke kracht te versterken.

Iedereen heeft een ‘krachtkleur’ en een ‘balanskleur’

Door beide in je leven te integreren kunnen echte wonderen gebeuren. Kleuren hebben immers een trilling die ervoor zorgt dat diepe verborgen innerlijke en uiterlijke blokkades opgelost geraken. En dan gebeuren er dus wonderen. Ik noem het ook wel eens de magie van kleur. We hadden het op dag 2 ook over eigenwaarde en je plek kunnen opeisen. Na onderzoek bleek dat veel deelneemsters hier moeite mee hadden. Tijdens de workshop leerden ze hoe ze die plek voortaan week kunnen opeisen.

Dag 3 was de minst zware maar tegelijk wel belangrijkste dag voor de deelneemsters.
Ze gingen nu concreet aan de slag met het bereiken van hun doelen. Weten wat je niet meer wil, is één zaak, maar dit leren vertalen naar een concrete situatie van wat je wél wil, bleek voor de meesten toch wel een uitdaging. Dankzij de oefeningen en inspirerende momenten met elkaar slaagden alle deelneemsters erin om die doelen heel concreet te maken en hierin alvast de eerste stappen te zetten.

Ik kijk dan ook met een heel dankbaar gevoel terug op deze retraite!
Dankbaar voor de fijne samenwerking: deelneemsters dachten dat Inès en ik al jaren samenwerken. Maar ook dankbaar voor de fijne gesprekken, de lachbuien, de tranen, de inzichten, de tips, kortom: de steun die alleen een groep van gelijkgestemde vrouwen je kan geven.

De getuigenissen die wij van de deelneemsters ontvingen, waren hartverwarmend. Hier lees je er een paar:

“Jullie zijn top. Ik gaf jullie op alles een 10/10: zowel op de inhoud van de training, de locatie als op de informatieverstrekking vooraf. Ik heb dan ook geen enkele suggestie ter verbetering. De familieopstelling bracht verbazende dingen aan het licht. En ik ga zeker op zoek naar kleding en spullen in mijn powerkleuren. Ik raad de retraite aan voor elke vrouw die wil healen en sterker worden!”

“Ik heb vooral veel gehad aan de powernap, het systemisch coachen en de workshops rond de powerkleuren en de psychologie van kleuren. Ik zou deze retraite aanraden aan iedereen die te weinig zelfvertrouwen heeft of zoekt naar middelen om zichzelf te laten groeien. Hieraan deelnemen heeft me echt een ‘boost’ gegeven: het is een zeer positieve ervaring die ik voor altijd in mijn hart ga koesteren. Je wordt tijdens deze retraite a.h.w. ondergedompeld in een bad van liefde. Bedankt om het beste van jullie zelf te geven!”

“Ik ben super tevreden over deze retraite! Ik heb hier echt mijn innerlijke kracht terug gevonden! Dank je wel Annemie en Inès!”

Wil jij ook ervaren hoe het is om weer in je volle kracht te staan?

Wil je komaf maken met stress en onzekerheid in je leven? Ga dan zeker mee met ons op retraite. Wegens de Corona crisis hebben we nog geen concrete volgende datum ingepland, maar geef zeker je naam op als jou dit interesseert. Dan houden we je op de hoogte! Om het intiem en persoonlijk te houden kunnen slechts maximaal 8 vrouwen deelnemen.

Op jouw succes!

Annemie