Ik moet jullie iets bekennen. Ik houd van simpele praktische regels, anders houd ik het niet vol. Neem nu gezond eten of afvallen. Jaren geleden ben ik begonnen met wat meer aandacht te schenken aan mijn voeding. Door mijn drukke leven als voltijds werkende mama van twee kleine kinderen, betrapte ik mezelf erop dat ik vaak weinig energie had.

Overal hoorde en las ik dat je je gezondheid en energiepeil kon opkrikken door het eten van de juiste voeding. Dus ik zei vaarwel aan mijn boterhammen met choco en stortte me achtereenvolgens op alle boeken van Pascale Naessens. Ik experimenteerde met allerlei recepten en voedingsboxen. Ik denk dat ik de voorbije 10 jaar in totaal meer uren bewuste aandacht heb besteed aan mijn voeding dan in de 35 jaar daarvoor.

Wel telkens met de nadruk op ‘gezond’ zijn. Als ik dan tussendoor ook een beetje zou afvallen, was dat mooi meegenomen.

Maar wat gebeurde er? Niets! 

Integendeel, de ongemakken bleven en elk jaar kwam ik een kg bij. Ik had intussen alles al geprobeerd. Maar veel verschil voelde ik niet. Ik had zelf ontdekt dat volle melkproducten niet goed voor me waren, want dan had ik direct buikpijn. Voor de rest waren mijn klachten zo vaag dat ik er geen lijn in kreeg. Talloze dokters, diëtisten en voedingscoaches hebben me onderzocht en geadviseerd.

Maar niets hielp. Ik voelde me slechter en slechter worden, ondanks mijn ‘gezonde’ levensstijl. Op den duur was ik echt radeloos.

En toen gebeurde het! Ik kwam (eindelijk) bij de juiste persoon terecht die net iets verder ging in haar onderzoeken. Om een lang verhaal kort te maken: een bloed- en stoelgang onderzoek wezen uit dat er een enorme disbalans was in mijn darmflora. Met als gevolg dat ik al jaren quasi niets meer opnam uit mijn voeding. Daarbovenop ontdekten ze dat ik een zware voedsel intolerantie heb voor melk en eieren. De conclusie was duidelijk: ik kreeg een paar probiotica en voedingssupplementen voorgeschreven en ik moet nu 1 jaar alle voeding vermijden die deze ingrediënten bevatten. 

In het begin was het moeilijk. Jezelf een nieuw dieet aanmeten is niet simpel. Ik was verzot op kaas.
Hoe zou ik dit in godsnaam kunnen volhouden? Wel, het bleek eigenlijk niet zo moeilijk!
En wel om 2 redenen:

  1. Als ik zondig, voel ik me achteraf zo miserabel dat ik gewoon geen zin meer heb in de ‘verboden’ voeding.

  2. Het is simpel en duidelijk: ik eet meestal vegan. Dus geen eieren, melk of kaasproducten. Tenzij ik echt eens zin heb in een lekker stukje vlees of vis. En dan mag dat.

Simpel toch!

Geen ingewikkelde dieet schema’s. Intussen weet ik door welke producten ik de melk, kaas en eieren kan vervangen en is er eigenlijk niets moeilijk meer aan. En houd ik het dus ook vol! Ik voel me met de dag beter en krachtiger worden.

Ik heb meer energie en ik slaap beter

Toen ik er deze week zo over nadacht, besefte ik dat ik van simpel en praktisch houd. En dat ik mijn doelen dan wel haal.

Mijn klanten zijn ook zo. Na een training of coaching traject zijn ze stuk voor stuk heel succesvol. Niemand haakt halverwege af!

Intussen is mij ook duidelijk waarom. Ik doe immers in mijn coaching exact hetzelfde als de dame die mij van mijn voedselproblemen afhielp. Ik zoek naar de oorzaak van hun twijfels en onzekerheid en dan pakken we elk probleem aan. Stap voor stap en zeer grondig.

Want zo ben ik ook. Ik houd niet van oppervlakkigheid en snel, snel. Ik wil impact maken en ben pas tevreden als mijn klanten aangeven dat ze ‘het nu wel snappen en alleen verder kunnen’.

Het gaat meestal al volgt. Eens mijn klanten weten wat er precies past bij hen, dan is er geen stress of chaos meer in hun leven maar fun. Als ze daarnaast doelbewust hun kleuren kunnen inzetten om hun uitstraling te verbeteren of om een doel te bereiken, dan wordt het nog simpeler en leuker! Als ze hun wensen en doelen dan ook nog eens met impact leren communiceren naar de buitenwereld, dan is The sky the limit.

Volgens mijn moeder ben ik altijd al iemand geweest die de dingen graag simpel houdt. Volgens haar kon ik als enige van het gezin moeilijke materie ‘simpel’ uitleggen. En ik bleef geduldig.

Ik kan dan ook niet anders dan vaststellen dat ik in de loop der jaren een gemakkelijk te volgen systeem heb ontwikkeld dat steevast leidt tot meer balans en succes!

Als mensen bij mij een coaching traject hebben gevolgd, weten ze perfect wat wel of niet bij hen past. En idem dito met hun doelen.

Gedaan met stress, zelf sabotage en twijfel!

Na een online test weten mijn klanten perfect wat hun talenten en grootste krachten zijn en hoe ze die het best kunnen zichtbaar maken voor de buitenwereld. De regels zijn zo simpel dat ze die heel gemakkelijk zelf kunnen toepassen en volhouden waardoor hun zelfvertrouwen en expert status exponentieel toenemen. Ze worden authentiek en gaan stralen en worden eindelijk ‘gezien’ en ‘gehoord’.

Je zelfverzekerd voelen is echt niet moeilijk en het is ook haalbaar voor jou! En sneller dan je denkt!

Wil je hier graag meer over weten? Boek dan nu nog een gratis kennismakingsgeprek.
Dan gaan we na hoe het zit met jouw leven en jouw doelen. En hoe je die zo snel mogelijk succesvol kan verwezenlijken.

Op jouw succes!

Hartelijke groeten

Annemie