12 belangrijke kledingtips voor vrouwen aan de top!

12 belangrijke kledingtips voor vrouwen aan de top!

Mijn dochter ergert zich aan de affiches met slecht-geklede politici. Komaan mama, die kleuren ‘vloeken’ toch zegt ze dan. Eerlijkheidshalve moet ik eraan toevoegen dat ik het natuurlijk ook zie, maar ik maak mij hier niet meer druk om. Ik probeer ernaast te kijken, hoe moeilijk dat soms ook is.

Help het milieu: investeer in een duurzame garderobe

Help het milieu: investeer in een duurzame garderobe

Het is echt wel mogelijk hoor: met een beperkt aantal kledingstukken een hele mooie en stijlvolle garderobe samenstellen die past bij jouw persoonlijkheid en je job! Help het milieu en investeer in een Capsule Garderobe.

Ze brak alle records!

Ze brak alle records!

Ze verdrievoudigde haar omzet in 1 maand! Ja echt waar, ik kan het wel van de daken schreeuwen. Na slechts 2 sessies heeft mijn klant haar doel al bereikt.

Durf jij te laten zien hoe goed je bent?

Durf jij te laten zien hoe goed je bent?

Laat jij al zien hoe goed je bent? Twijfel je soms over je uitstraling?

Wel de 15 vrouwen die onlangs deelnamen aan mijn workshop ‘Laat zien hoe goed je bent’, worstelden hier allemaal mee. Je zou het hen op het eerste gezicht niet aangeven, er zaten zowel dames bij die zich heel goed wisten te kleden als dames die hier nog wat meer moeite mee hadden. Maar 1 ding hadden beide groepen gemeen: ze waren ‘onzeker’ over hun uitstraling en kledingstijl. Ze wisten dus ook niet of hun kwaliteiten wel voldoende zichtbaar waren. En ze waren heel benieuwd wat de anderen van hen vonden.

Nu, het werd een fantastische avond vol girlpower en womanhood. Ze zeggen soms dat vrouwen elkaar niet zoveel gunnen als mannen, maar daar heb ik toch niet zoveel van gemerkt. Want, naast mijn tips en tricks, kregen de vrouwen ook van elkaar heel wat mooie complimenten en feedback. Met als gevolg dat ik hun zelfvertrouwen zag stijgen met de minuut. Het was zo mooi om deze dames te zien groeien en glunderen. Je kan begrijpen dat mijn avond niet meer stuk kon! Ik zeg het niet snel van mezelf maar na het lezen van de feedback van deze dames kon ik niet anders dan concluderen dat de workshop een succes was!

De workshop duurde langer dan verwacht…sommige dames zegden het zelf: de avond was veel te snel voorbij!

Enkele reacties van klanten op deze workshop:

Hele leuke ontspannen sfeer’.

‘Ik vreesde dat de workshop teveel enkel op het uiterlijk zou gericht zijn, maar dat was helemaal niet waar’.

‘Mijn grootste inzicht: je bereikt meer door te focussen op je pluspunten dan op je minpunten’.

‘Ik zou deze workshop zeker aanbevelen aan mensen die zichzelf willen zien evolueren’.

‘Ik heb veel toffe mensen leren kennen met evenveel twijfels over hun uiterlijk en hun imago’.

‘Enorm leerrijk, ik ga nog eens komen!’

En dan moesten ze nog terug naar huis. Sommige vrouwen wachtte nog een terugrit van meer dan een uur: van over het hele land waren ze afgezakt naar het Pajottenland. Om te weten te komen hoe ze overkomen op andere mensen. Nu, ik begrijp hen wel want ik doe dat soms ook, het hele land doorkruisen voor een interessante workshop of training. Ik wil immers altijd bijleren. En ik weet intussen dat afstand er dan eigenlijk niet toe doet: de meest waardevolle inzichten kreeg ik van coaches waarmee ik een klik had, en ja, soms moest ik daarvoor 200 km rijden.

Ik heb dan ook beslist dat ik deze workshop nog eens zal laten doorgaan en zo nogmaals 15 ondernemende dames een boost in hun zelfvertrouwen te geven! Kijk hier voor de nieuwe datum.

Gun jij jezelf deze ervaring of ken je vrouwen die hier nood aan hebben?
Deel deze blog gerust. Het maximum aantal deelneemsters houd ik bewust op 15, dus wees er snel bij!

Op jouw succes!

Annemie

Wat was ze streng voor zichzelf!

Wat was ze streng voor zichzelf!

Heel wat ondernemers hebben stress als ze voor een groep moeten spreken . Herken jij dit? Dan is deze workshop iets voor jou!

Dames, hou alsjeblieft van je lijf!

Dames, hou alsjeblieft van je lijf!

Toen ik onlangs aan de kassa stond in de lingeriewinkel, was ik in shock. Ik wist dat het erg was, maar ik had me nog niet gerealiseerd dat de situatie zo ernstig was. Ik werd er emotioneel en boos over, want ik besefte dat er nog veel werk aan de winkel is, voor ons vrouwen…

Hoogsensitief en ondernemend, een lastige combinatie. Vooral voor mannen.

Hoogsensitief en ondernemend, een lastige combinatie. Vooral voor mannen.

DE LAATSTE TIJD KRIJG IK MEER EN MEER MANNELIJKE ONDERNEMERS OVER DE VLOER DIE HOOGSENSITIEF ZIJN.

Alleen weten de meesten het niet van zichzelf en dat leidt soms tot onnodige problemen. Ik ben zelf ook hoogsensitief, dus ik vind het fantastisch om mannen te coachen waarmee ik diepzinnige gesprekken kan voeren. Deze mannen zitten doorgaans vol ideeën en denken over dingen na. Over het algemeen kunnen ze ook goed luisteren, zijn ze warm en empathisch en als je dieper graaft, blijken ze nog spiritueel ook. In de loop der jaren heb ik zelf mijn hoogsensitiviteit leren accepteren en er mee leren omgaan. Intussen is het zelfs mijn grootste kracht geworden, maar daarover een andere keer meer. Vandaag wil ik het vooral hebben over de mannelijke HSP ondernemer.

8 valkuilen van hoogsensitieve ondernemers

8 valkuilen van hoogsensitieve ondernemers

Het zijn voor mij drukke, overweldigende, boeiende en confronterende tijden, niet alleen op professioneel vlak maar ook op persoonlijk vlak. Mijn belangrijkste inzicht van de voorbije weken is dat ik een hoogsensitieve (intuïtieve) zorgzame ondernemer ben. En dat is helemaal ok ! Meer nog, bijna al mijn klanten zijn dat ook!  Wat ik vroeger als mijn grootste struikelblok zag is dus ook mijn grootste kracht. Ik weet immers als geen ander waarmee deze ondernemers worstelen en wat ze doormaken.

HOE KWAM IK TOT DIT INZICHT EN WAT BETEKENT DIT VOOR JOU?

Wat ondernemende vrouwen kunnen leren van Einstein!

Wat ondernemende vrouwen kunnen leren van Einstein!

HEB JE DAT OOK SOMS? DAT JE PLOTS HET ‘LICHT’ ZIET? DAT HET INEENS ALLEMAAL HELDER EN KLAAR IS EN DAT JE BEGRIJPT WAAROM IETS MAAR NIET WIL LUKKEN?

Vorige week overkwam het mij zelf ook tijdens een webinar van een bekende business coach. Dit inzicht zou ik super graag met jullie delen. Het heeft mij alvast veranderd en aangezet tot actie, dus misschien kan het ook jullie helpen…

Vrouwen, laat je niet gek maken door anderen. Blijf bij jezelf!

Vrouwen, laat je niet gek maken door anderen. Blijf bij jezelf!

Ken je ze ook, de vrouwen die beweren dat ze slank zijn zonder enige inspanning?Die beweren dat ze niet aan de lijn doen, maar op zolder of in de kelder een crosstrainer staan hebben en stiekem shakes en maaltijdrepen eten? Of die beweren dat ze genieten van sla en soep en jammer genoeg geen chips, ijs of chocolade lusten?

Kleding combineren: 10 tips om er slank uit te zien zonder dieet

Kleding combineren: 10 tips om er slank uit te zien zonder dieet

Herken je je hierin?Je hebt (alweer) een feestje, bent een paar kg verzwaard en weet niet wat aan te trekken. Dus ga je shoppen, ook al hangt je kast vol kleren. Lees dan zeker deze blog! Ik garandeer je dat je baat zal hebben bij mijn tips om er slank uit te zien, zonder te diëten. Zo kan je deze lente volop stralen en toch genieten van al het lekkers op de communie-en lentefeesten!

5 kleurentips om kleding te combineren

5 kleurentips om kleding te combineren

Vind je het moeilijk om kleren te combineren? Draag je vaak dezelfde setjes kleding omdat je onzeker bent over de combinaties? Dan ben je net zoals mijn moeder! Als kind ergerde ik me dood aan het feit dat ze steeds dezelfde kledingsetjes droeg.

Wat aantrekken bij het solliciteren? 10 belangrijke tips voor vrouwen!

Wat aantrekken bij het solliciteren? 10 belangrijke tips voor vrouwen!

Vorige week vroeg een klant me om een paar kledingtips voor een belangrijk sollicitatiegesprek. Ik dook in mijn pen en schreef er dan maar meteen een blog over waar jullie hopelijk ook iets aan hebben. Want solliciteren en je gepast hiervoor kleden, dat kan je leren! 

Hoe een burn-out bij ondernemers kan leiden naar het leven van hun dromen

Hoe een burn-out bij ondernemers kan leiden naar het leven van hun dromen

Het aantal burn-outs was nooit groter dan nu. De regering trekt aan de alarmbel en zet alle middelen in om mensen uit hun burn-out te helpen. Een van die middelen is loopbaan coaching. Het was inderdaad ook mijn coach die me ten tijde van mijn eigen burn-out (nu alweer meer dan 5 jaar geleden) weer ‘hoop’ en inzicht gaf in mijn eigen dromen en wensen. En het was ook zij die me aanspoorde om iets meer te doen met die dromen.

Maatkleding leidt tot werk op maat

Maatkleding leidt tot werk op maat

Onlangs zag ik hier nog eens een heel duidelijk bewijs van tijdens een documentaire op TV.

Een jonge Vlaamse journaliste schetste een ontroerend en prachtig portret van haar Congolese vader. We maakten kennis met een fiere, mooie, grote man die uitmuntend gekleed was. Toen hij in de jaren 70 zijn geliefde volgde naar België, besloot hij om van zijn carrière een echt succes te maken, ook al was dat niet simpel voor een Afrikaanse man in een blanke omgeving. Hij ging zich picobello kleden en investeerde fors in kleding op maat.

Zelfs nu hij al een paar jaren geniet van zijn pensioen, ziet hij er nog steeds uit als een echte gentleman. Zijn toenmalige baas vertrouwde hem toe dat hij zijn job vooral te danken had aan zijn fiere levenshouding en kledingstijl. Hij kreeg dan ook de job die hij stiekem ambieerde en kon een mooie carrière opbouwen in het bedrijf van zijn dromen.

Uit respect voor zichzelf en zijn medemens stond en staat hij erop om zich piekfijn uit te dossen.

Hij ziet dit ook als een antwoord op de vormen van latent racisme en uitsluiting die jammer genoeg nog steeds aanwezig zijn in onze maatschappij. Zelf heeft hij daar naar eigen zeggen minder last van gehad. Hij wijt dit grotendeels aan zijn fiere levenshouding en kledingstijl.

 ‘Als je respect hebt voor jezelf, krijg je ook respect terug’. Zijn maatkleding straalt uit dat hij extreem veel zelfrespect heeft en daarnaast ook heel betrouwbaar, precies en professioneel is. En door te kiezen voor maatpakken in een niet-alledaagse kleur en stijl laat hij zien dat hij ook heel creatief is. 

Kortom deze man heeft aan den lijve mogen ondervinden wat ik ook al lang weet: kleren maken de man of de vrouw! Natuurlijk dien je als hoogopgeleide werknemer ook wel een meerwaarde te bieden in je job, maar door te kiezen voor kleding die je persoonlijkheid en professionaliteit onderstreept, kom je al een heel eind. Wat je nu reeds uitstraalt, dient achteraf enkel nog bevestigd te worden.

Dit is veel gemakkelijker dan het tegenovergestelde: je baas of collega’s ervan te overtuigen dat je professioneel, betrouwbaar en creatief bent als dat niet zichtbaar is in je outfit. Mensen geloven vooral wat ze ‘zien’. Jouw zakelijke outfit is dus veel belangrijker dan je denkt! Je hebt bovendien maar 1 kans om een goede eerste indruk te maken, dus je kan ze maar beter grijpen!

En waarom zou jij er ook, net zoals deze stijlvolle Afrikaanse man, niet altijd op je best willen uitzien? Ik heb ondervonden dat AL mijn klanten na een imago coaching traject meer zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfliefde kregen. Door kleding te dragen die hun persoonlijkheid onderstreept, stralen ze uit wie ze echt zijn. En dat leidt automatisch tot werk dat bij hen past, meer gezag en aanzien bij de mensen rondom hen: hun baas, collega’s, vrienden, familie en klanten.

Kortom, kleding op maat van jouw persoonlijkheid leidt altijd naar werk en leven op jouw maat! 

Wil je het fragment van de documentaire zien waar het in deze blog over gaat dan kan dit via deze link.

Bekijk 'Behind the bowtie' en andere 4x7-docu's online via deze link.

Wil jij ook een job op jouw maat? Kom dan zeker langs voor een persoonlijke imago scan. Tijdens deze scan ontdek je hoe het zit met jouw zakelijke uitstralin. Grijp deze kans en krijg waardevolle feedback die je carrière die super boost kan geven waarop je al zolang op wacht.

Op jouw succes!

Annemie