Draag jij ook maar 30% van je garderobe? Dan ben je niet alleen. Uit een onderzoek is gebleken dat de doorsnee vrouw slechts 30% van haar garderobe aantrekt. Een kledingstuk wordt gemiddeld maar 7 keren gedragen! Dat wil zeggen dat er dus kledingstukken in je garderobe hangen die je heel vaak draagt (toppers) en kledij die amper wordt gedragen (floppers).

Echt duurzaam is je garderobe dan niet

Ze hangt waarschijnlijk vol:

  • Impulsaankopen: je koopt iets omdat je het mooi vindt, zonder na te denken of je het wel met andere kleding kan combineren.

  • Emotie aankopen: je koopt kleding om je beter te voelen, bv uit frustratie of om jezelf te troosten.

  • Solden koopjes: je koopt kleding omdat ze afgeprijsd is, niet omdat je het echt nodig hebt.

  • Last-minute aankopen: je hebt dringend een outfit nodig voor een feest, receptie of andere gelegenheid en je wacht tot het laatste moment omdat je niet graag winkelt. Je koopt datgene dat de verkoopster je aanbiedt terwijl je heel erg twijfelt of het wel bij je past.

  • Gewoonte- aankopen: je koopt telkens dezelfde soort kleedjes, broeken en truien omdat je je hier goed bij voelt, maar je vergeet dat je maar een beperkt aantal kledingstukken effectief draagt. Meer dan de helft blijft dus ongedragen in je kast hangen.

  • Wens-aankopen: je koopt kleding in de verkeerde maat omdat je hoopt een paar kg af te vallen. Enkele jaren later vind je de kleding terug in je kast met het prijsticket er nog aan.

  • Verkeerde aankopen: je koopt kleding in de verkeerde maat of in een stijl die niet bij je past en het blijft in je kast hangen. Ooit zal je dit wel eens dragen, denk je…

  • Online missers: je koopt kleding die er online heel leuk uitziet, eens je het aantrekt, blijkt er toch iets mis te zijn met de pasvorm of kleur. Je hebt het te druk om de kleding terug te sturen, dus blijft ze ongedragen in je kast hangen.

Besef je wel om hoeveel geld aan ongedragen kleding er in je kast hangt?
De echte prijs van een kledingstuk bereken ik als volgt: aankoopprijs gedeeld door het aantal keren dat je de kleding hebt gedragen. Een dure mantel (€ 500) die je in de winter elke dag draagt is dus in feite veel goedkoper dan die broek in de solden (€ 75) die je nog maar 1 keer droeg. Maar dat beseffen veel vrouwen niet, waardoor ze blijven investeren in verkeerde kledingstukken die dus in de kast blijven hangen.

Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn.

Hoe leuk zou het zijn als ALLE kleding in je kast TOP is?

Als je nooit meer hoeft te twijfelen over je outfits? Dat effect krijg je als je een garderobe hebt die ECHT bij je past! Dat wil zeggen dat je outfits passen bij je stijl, je figuur, de gelegenheid en je persoonlijkheid.

En dat is dus voor iedereen mogelijk! Zelf heb ik amper nog miskopen in mijn kleerkast. En mijn VIP klanten ook! Hoe komt dat? Omdat ik je leer hoe je de kleding in je kast optimaal kan dragen en je bij nieuwe kleding enkel nog gaat voor de ‘topstukken’.

Tijdens de Dress for Success Training leer ik jou via mijn ‘Success’ methode, stap voor stap welke kleding echt bij je past. Je leert welke kleuren bij jouw buitenkant passen, maar ook hoe je met kleur je binnenkant kan versterken. Je leert je Signature Style kennen en in welke kleding jouw figuur best tot uiting komt.

We werpen een grondige (kritische) blik op je garderobe en je leert outfits samenstellen die echt bij je passen. Ik verklap je de geheimen van het combineren zodat je leert om met weinig kleding toch telkens andere outfits samen te stellen. Tot slot maken we een garderobeplan op zodat jij perfect weet wat nog ontbreekt in je garderobe en je dus geen miskopen meer begaat.

Heb je na de training het gevoel dat je het nog steeds niet alleen kan? Geen probleem, dan gaan we samen een dagje shoppen.

Deze training is de eerste stap naar een fantastische garderobe en een super leuk leven!
Contacteer me snel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, ik heb dit najaar nog een paar vrije plaatsen.  

Op jouw succes!

Annemie