Deze dagen is onze thuis ook ons kantoor. Maar als je regelmatig online meetings hebt met collega’s of klanten, dan is het een goed idee om toch wat meer aandacht te besteden aan je outfit.

Ik geef je graag 10 tips voor krachtige online outfits

1. Zorg dat je kleding comfortabel zit
Overdrijf hierin niet: ga nooit in je jogging of pyjama een meeting in. Je doet dit ook niet op kantoor, en dus ook niet als je van huis uit werkt.

2. Kies zeker bovenaan voor nette kleding
Een blouse of mooi truitje zijn perfect! Ook een jasje is mogelijk, zeker als je een zeer zakelijke uitstraling wil. Tegenwoordig is er heel wat kleding in stretchstof. Ook blouses of broeken en die zitten zalig!

3. Ga voor afwisseling
Draag niet altijd dezelfde blouse of trui. Ik weet het, iedereen heeft bepaalde lievelingskleren, maar kies toch voor variatie. Zeker als je regelmatig met dezelfde mensen online moet overleggen.

4. Besteed extra aandacht aan je accessoires
Die vertellen immers heel wat over je persoonlijkheid. Draag sjaaltjes, oorringen, armbanden, ringen of kettingen, net zoals je zou doen als je naar het werk gaat. Let wel op met een sjaal: zorg dat je hem verticaal laat hangen, anders creëer je een gesloten houding. Beter is altijd een open houding aan te nemen, ook naar klanten en collega’s toe.

5. Draag aan je gelaat een kleur die je doet stralen
Onze laptop staat niet altijd op de beste plaats qua lichtinval. Door kleding te dragen waarin je straalt, valt dat minder op. Pas wel op met te donkere of te vale kleuren. Die laten je er al gauw moe, ziek of depri uitzien. En dat wil je toch niet?

6. Ga voor een verzorgde look
Style je haar, breng wat make-up aan en poets je tanden. De meeste mensen appreciëren het erg als iemand anders er verzorgd uitziet. Het getuigt van respect voor je gesprekspartner. Je ziet er ook professioneler en betrouwbaarder uit als je een verzorgde uitstraling hebt.

7. Breng make-up aan
Een klein beetje make-up kan al wonderen doen! Niet alleen voor je publiek, maar ook voor jezelf. Als je er beter uitziet, dan zal je jezelf ook veel beter gaan voelen. Bij mij werkt het alleszins zo. Zelfs als ik ziek ben, gebruik ik een minimum aan make-up. En het werkt magisch. Elke dag gebruik ik een beetje foundation, oogschaduw, oogpotlood en lipstick. Soms ook wat zonnepoeder en blush, afhankelijk van hoe ‘bleek’ ik er uitzie of hoe ik me voel. Belangrijke opmerking hierbij: je make-up dient naturel te zijn, dus overdrijf het niet! Te zware make-up schrikt mensen af. Zo creëer je onnodige afstand en dat wil je toch ook niet?

8. Verzorg je nagels
Als je dat wenst en het past bij jouw stijl: lak ze dan ook! Maar houd het wel neutraal: speciale vormen of te opvallende kleuren leiden de mensen te veel af van je boodschap.

9. Houd rekening met een gepaste dresscode
Voor zakelijke meetings kies je een zakelijke outfit. Ik zie veel thuiswerkers die zich online veel te casual kleden. T-shirts, topjes, jeans hemdjes of jasjes zijn kledingstukken waarmee je erg moet opletten. Het komt al gauw te casual over en dan verlies je aan professionaliteit. Je kiest beter voor een zakelijke look. Ook online geldt de regel: ´Beter overdressed dan underdressed´. Denk maar eens aan nieuwslezers. Die zien er ook neutraal en verzorgd uit. Als ze de juiste kleuren dragen, dan komen ze ook nog eens veel krachtiger over. Heb je het al gemerkt?

10. Kies voor een ‘neutrale’ stijl maar in sprekende kleuren die bij jou passen
Als je kleding te veel opvalt gaat alle aandacht naar je kleding en niet meer naar je boodschap. Je outfit moet je boodschap ondersteunen. Das als je energiek wil overkomen, draag je beter een levendige kleur dan een donkere kleur. Pas ook op met prints, die kunnen op het scherm totaal anders overkomen dan in realiteit.

Ik wens je alvast veel succes met het toepassen van deze tips!

Heb je nood aan nog meer zakelijke kleding tips?

Of wil je graag een professioneel kleuradvies op basis van een online test? Dan is de nieuwe online training ‘Meer verdienen met krachtige outfits’ wellicht interessant voor jou. Ik ontwikkelde deze training speciaal voor ambitieuze vrouwen zoals jij. Waarom? Omdat ik vind dat het nu meer dan ooit het moment is dat vrouwen hun persoonlijke krachten en talenten niet alleen ontdekken maar ook volop aan de rest van de wereld laten zien! Bijvoorbeeld door het dragen van krachtige outfits in sprekende kleuren.

Deze training kan je nu boeken voor een uitzonderlijke promotieprijs.
Deze training komt, net als al onze andere trainingen, in aanmerking voor subsidies van de KMO Portefeuille. Laat je dus niet verlammen door alle negatieve berichten en tegenslagen. Blijf in jezelf en je carrière investeren en zorg dat je helemaal in je kracht staat op het moment dat deze crisis voorbij zal zijn. Stuur me zeker een mail als je interesse hebt in deze training!

Op jouw succes!

Met stijlvolle en kleurrijke groeten,

Annemie