Als eerste wil ik iedereen het allerbeste wensen voor een mooi, gezond en succesvol 2021 met nieuwe kansen. Iets waar ik maar gelijk mee begonnen ben. Vandaag is een SPANNENDE dag!

Want ik ga het officieel de eerste keer hebben over ons nieuwe bedrijf. Tot op vandaag kon je bij ons terecht voor persoonlijk imago advies. Meer info hierover vind je op de website van Dress 4 Success. Als je goed kijkt, dan zie je op deze website dat we ook leiderschapscoaching en trainingen aanbieden. We doen dat intussen al enkele jaren. Die leiderschapscoaching is een unieke combinatie van life-coaching, imago coaching en business coaching. En dat blijft ook zo doorlopen. Maar er is meer! Want eigenlijk doen we al jaren veel meer dan wat er op de website staat. In de tekst hieronder leg ik jullie uit wat er aan de hand is.

Waarom nu ook ‘Live 4 Success’?

We hebben er eindelijk de tijd voor gehad. We spelen al een paar jaren met het idee om een tweede bedrijf te starten, maar het ontbrak ons steeds aan tijd. En vanaf april was het zover: we hadden ineens zeeën van tijd. Ik hoef er geen tekening bij te maken zeker? De business is het voorbije jaar eerst geëxplodeerd: in het voorjaar kregen we aanvankelijk heel veel aanvragen voor trainingen en workshops in bedrijven om dan einde maart als een pudding in elkaar te zakken. Oorzaak: Corona. Bedrijven kunnen geen teambuildings of trainingen meer organiseren en personal shopping is ongeveer het laatste waar ondernemers momenteel mee bezig zijn. Hoe lang dit nog gaat duren is onzeker: volgens sommigen hebben we nu het ergste wel gehad, maar volgens anderen zitten we nog maar in het begin van deze crisis. En dat is zwaar! Niet alleen voor ons. 

Door de Corona crisis is er wel een grote en acute nood aan gecertificeerde coaches en therapeuten. Veel mensen hebben het zwaar. Ze stellen zich plots vragen bij zaken die vroeger evident leken. Koppels gaan uit elkaar, zaken worden gestart en stopgezet, mensen veranderen van job, sociale contacten zijn plots weggevallen, er is meer stress door onzekerheid en gebrek aan structuur, enz. De waslijst van problemen en uitdagingen is eindeloos. 

Kortom, mensen hebben op dit moment nood aan degelijke begeleiding en ‘life coaching’. Want ‘gewoon leven’ is de laatste maanden een echte uitdaging geworden. Voor iedereen! Dus niet alleen voor ondernemers en professionals.

En vooral hoogsensitieve mensen hebben het zwaar

Bij hen komt alles net nog een beetje meer binnen. Ik ben zelf ook hooggevoelig en ik moet toegeven dat de voorbije maanden geen cadeau waren. Aanvankelijk genoot ik van de extra rust, maar daarna kwam de onrust. En die loert soms nog om het hoekje. Gelukkig weet ik intussen heel goed hoe ik mezelf weer in balans kan brengen. Ik besef nu nog meer dan tevoren dat ik met mijn kennis en ervaring hierin ook veel anderen kan helpen.

En daarom hebben we dus beslist om het stukje ‘life coaching’ nu dus helemaal los te koppelen van de imago coaching en te starten met een ander, meer omvattend bedrijf ‘Live 4 Success’.

Waarom een ander bedrijf?

Ondanks de blogs, tips en informatie op de website hebben we gemerkt dat ons aanbod niet zo helder is voor sommige mensen. Ik werk al 12 jaren als image consultant, maar ben intussen ook al 5 jaar life en business coach. En al die kennis combineren we met Dress 4 Success in een in Vlaanderen uniek systeem: de  ‘Success Methode’.  Klanten krijgen bij ons veel meer dan enkel imago advies. Jammer genoeg hebben we gemerkt dat veel mensen helemaal niet weten dat ik eigenlijk ook life coach ben. En dat kunnen we hen ook niet kwalijk nemen met een naam als ‘Dress 4 Success’. Want die dekt natuurlijk al een tijdje niet meer de volledige lading…

De voorbije jaren heb ik me steeds verder ontwikkeld. Aanvankelijk gaf ik enkel kleur- en stijladvies. Later kwam daar imago advies, make-up advies en huidanalyse bij. Heel leuk allemaal! Maar toen kreeg ik dus een burn-out.

Daarmee kwam ook het besef dat ik hoogsensitief ben en het voortaan ‘anders’ wou doen. In plaats van enkel de buitenkant van onze klanten aan te pakken, wou ik me ook meer richten op hun binnenkant. Want ja, die gaan altijd samen. Ik stopte met mijn job in het onderwijs en heb me toen in sneltrein tempo op 2 jaar tijd bijgeschoold in life coaching, integrale coaching, communicatie technieken, NLP, HSP- coaching en Burn-out coaching. De voorbije jaren leerde ik ook werken met verschillende persoonlijkheidsmodellen, hielp ik mensen bij hun loopbaanontwikkeling en bleef ik me in binnen- en buitenland bijscholen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

We bouwden ons bedrijf verder uit en naast persoonlijk advies gaven we ook tal van trainingen, workshops en lezingen in bedrijven. Zelf evolueerden we ook van kleine zelfstandige naar echte ‘ondernemers’: we werden lid van enkele netwerkorganisaties en coachten verschillende ondernemers en teams, ook op het vlak van leiderschap.

Dit gebeurde allemaal onder de naam ‘Dress4Success’ omdat die buitenkant toch min of meer altijd het startpunt was.

Maar dat gaat nu dus veranderen.

Als persoon zijn wij niet plots veranderd, maar ons aanbod is dat wel. Wil je meer hierover weten? Neem dan zeker een kijkje op de nieuwe website Live 4 Success’. Waarom spreek ik steevast over ‘wij’? Mijn echtgenoot Hans is vooral werkzaam achter de schermen: hij staat in voor de technische, financiële en morele ondersteuning. Ik doe de meeste trainingen en coachings.

Nieuw aanbod

Je kan bij ‘Live 4 Success’ terecht voor 4 soorten begeleiding

- Life coaching & HSP Coaching
- Imago coaching (vroegere Dress 4 Success)
- Leiderschapstraining
- Klankbord voor ondernemers

Deze coaching en begeleiding kan zowel online als offline plaatsvinden. We zijn het gewend om snel te schakelen en ons aan te passen aan de wensen van onze klanten.

Er zijn uitgebreide trainingen en trajecten, maar ook aparte sessies zijn mogelijk. Want sommige mensen hebben echt niet veel extra hulp nodig. Zelfstandigen kunnen voor de trajecten en trainingen beroep doen op subsidies van de KMO Portefeuille en zo tot 30% besparen.

De begeleiding is zowel online als offline mogelijk, hoewel ik als HSP-er zelf wel de voorkeur geef aan af en toe ‘live’ contact. Ook wandelcoaching behoort tot de mogelijkheden.

Onze aanpak in deze domeinen is uniek en gebaseerd op de ‘Success’ methode. Net zoals bij de imago coaching focussen we in de life coaching vooral op het positieve en datgene wat reeds aanwezig is. Elke mens is krachtig, je bent ook uniek en bijzonder en je bent het waard om gezien en gehoord te worden. Als jij in je volle kracht staat, geef je de wereld op jouw unieke manier meer kleur!

Laat me weten wat je ervan vindt en hoe ik jou eventueel kan helpen!

Op jouw succes!

Warme powergroeten,

Annemie