Ze verdrievoudigde haar omzet in 1 maand!

Ja echt waar, ik kan het wel van de daken schreeuwen. Na slechts 2 sessies heeft mijn klant haar doel al bereikt. Ze komt voor de coaching helemaal van Sint-Truiden en is dus meer dan 2 uur onderweg. Maar dat is het haar allemaal meer dan waard! Na elke sessie heeft ze zoveel nieuwe inzichten, dat ze er de afstand graag bijneemt.

En ik moet toegeven, deze keer ben ik er zelf ook niet goed van. Ik weet dat al mijn klanten er (snel) op vooruitgaan, maar zij breekt toch alle records. Ongeveer een maand geleden kwam ze voor de eerste keer langs, voor een imagoscan. Er stond een kleine frèle onopvallende vrouw voor de deur, met heel veel capaciteiten. Maar dat was toen voor de buitenwereld nog niet zichtbaar. Ze is werkzaam in de financiële sector en beklaagde zich over het feit dat haar collega’s veel meer omzet draaiden dan zij. Ondanks het feit dat zij professioneler is en meer kennis heeft van de producten! Ze krijgt wel geïnteresseerden over de vloer, maar als puntje bij paaltje komt, kiezen ze toch voor haar collega’s. Sommige potentiële klanten waarderen haar uitleg, maar kiezen dan toch voor een andere bank of belegger. Wat een zonde van de tijd en energie!

Ik begreep haar frustratie.

Ook al doet ze haar job super graag, als het na een tijd niet ook een beetje rendabel wordt, is er weinig fun aan. En dat merken haar klanten natuurlijk ook. Ze zat dus in een vicieuze cirkel en daar wou ze dringend uit.

Na de imagoscan werd al snel duidelijk waar het probleem zat. Mijn klant was onvoldoende zichtbaar, droeg de verkeerde kleuren en kleedde zich niet aangepast aan haar functie. Met alle gevolgen van dien: weinig respect van haar collega’s, baas en klanten. Ze was inmiddels zo gefrustreerd over deze situatie dat ze er alles aan wou doen om dit te veranderen. En ze tekende in voor de imagotraining ‘Dress for Success’.

En hier was ze nu! Twee weken na de eerste sessie. Stralend en blij! Ze vertelde me dat dit ‘de training was die ze dus al 20 jaar eerder had willen gevolgd hebben.’ Maar ja, ze had zelf een kleding zaak gehad, dan zou je toch niet verwachten dat je gebrek aan succes aan je kledingstijl kan liggen? Toch wel. We hebben immers allemaal onze blinde vlekken. Deze dame is echt niet de enige. Ik heb momenteel verschillende modebewuste dame in mijn klantenbestand, sommigen zelfs met een eigen kledingzaak. Die toch hun eigen kledingstijl niet kennen. En dus onzeker zijn, ondanks de massa’s kleding in hun kast. En ik begrijp dat! Het is niet omdat je een ander goed kan adviseren over hun kledingstijl dat je super zeker bent over jezelf. En dat heeft dus alles te maken met die blinde vlekken, die we uiteindelijk allemaal hebben.

Ik vergelijk het vaak met de kapper die zijn eigen haar niet kan knippen of de coach die zich ook best laat coachen. Voor sommige zaken doe je inderdaad beterberoep op een professional 😊 Ook al ben je hier zelf best wel goed in.

Misschien loop je hier ook tegenaan? Of besef je diep van binnen dat er meer uit je bedrijf te halen valt dan wat je momenteel bereikt. Het kan echt wel liggen aan je kledingstijl of aan de kleuren die je draagt. Onderschat nooit de impact van hoe je eruitziet! Maar besef ook dat je dit heel snel kan veranderen, veel sneller dan je mindset of attitude. En dat ook jij heel gemakkelijk je ideale klant kan aantrekken en je kwaliteiten kan zichtbaar maken. Enkel door de ‘goede’ kleding te dragen! Kleding die past bij jouw imago: de combinatie van jouw binnenkant en je buitenkant.

Wil je graag feedback over je uitstraling en zakelijke presentatie, kom dan zeker eens langs voor een vrijblijvende imagoscan.

Op jouw succes!

Annemie