Kleuren hebben een trilling. Net zoals muziek, kunnen kleuren emoties losmaken.

Daarom geef ik mijn klanten steevast de raad om na een persoonlijk kleuradvies niet alleen de kleuren van hun kleurenpas te dragen maar om vooral hun ‘kleurgevoel’ te blijven volgen. Ik heb ondervonden dat heel wat vrouwen hun kleurgevoel in de loop der jaren hebben afgeleerd. Vooral in hun zakelijke kleding durven ze weinig kleuren dragen. Het gevolg is dat ze zichzelf niet laten zien zoals ze echt zijn en ze dus zichzelf op een of andere manier zelfs ‘kwijt’ zijn geraakt.

Kinderen leven nog dichtbij hun gevoel en houden van kleuren. Heb je al ooit een kind gezien dat gek is op zwart, bruin of grijs? Ik denk het niet. Kinderen die in hun kracht staan, houden van felle kleuren zoals rood, groen, oranje of geel. In tegenstelling tot volwassenen zullen ze niet zo snel kiezen voor donkere kleuren of pastels.

Tijdens een Colour Boost sessie mocht ook mijn klant de kracht en trilling van kleuren ervaren.

Toen ik haar vroeg de kleuren te kiezen waar ze momenteel behoefte aan had en we die kleuren nader bestudeerden, gebeurde er iets. Ze werd erg emotioneel en kwam tot inzichten die ze niet verwacht had. Ze kwam langs voor een imago advies, maar had niet verwacht dat dit advies zo diepgaand ging zijn:  door haar reactie op de kleuren, kreeg deze sessie een extra dimensie en binnen enkele minuten hadden we het over thema’s die al jaren in haar leven speelden. Ze was verrast door de plotse inzichten en diepgang. En ik zag het ook aan haar. Ze had iets losgelaten, ze was veranderd en ze zou nooit meer dezelfde zijn.

Het mooie aan de hele zaak is dat ze voor deze inzichten geen eindeloze sessies innerlijke life of business coaching nodig had. We hoefden ook haar verleden niet uit te spitten tot in de details. En ze kan zichzelf voortaan letterlijk ‘helen’, simpelweg door deze kleuren meer in te zetten in haar leven.

Tijdens de shopping sessie later in het traject, ondervond ze onmiddellijk ook aan den lijve wat deze kleuren voor haar konden betekenen. Ze voelde de kracht van de kleuren en leerde hoe ze die best kan inzetten om haar zakelijke en persoonlijke doelen te bereiken. Toen ze op het einde van de dag weer de kleren aantrok waarmee ze bij mij langs kwam, voelde het niet goed meer aan. Ze was dus echt veranderd!

Is dit magie?

Ja en neen! Zij vond het effect fenomenaal, ik had het verwacht. Waarom? Omdat het elke keer zo is. Telkens wanneer mensen ontdekken welke kleuren, prints, stoffen en stijl bij hun persoonlijkheid passen, gebeuren er kleine wonderen. Ik zie de mensen letterlijk groeien. Op slag krijgen ze meer zelfvertrouwen en houden ze van zichzelf want het beeld in de spiegel komt eindelijk overeen met hun diepste innerlijk. En dan gebeurt het, dan stralen ze, krijgen ze charisma en worden hun talenten en ‘echte’ persoonlijkheid ook zichtbaar voor de rest van de wereld.

Dit heeft niets te maken met mode, trends of schoonheidsidealen maar alles met ‘jezelf’ kunnen en mogen zijn. Van je omgeving, maar ook van ‘jezelf’. Na een uitgebreid imago advies gebeurt er vaak heel wat in het leven van mijn klanten: eindelijk gaan ze nu die ideale klant, carrière, partner, vrienden enz… aantrekken doordat ze zichzelf (durven) tonen zoals ze echt zijn. Imago advies gaat dus helemaal niet over jezelf een bepaald imago aanmeten. Het is een zoektocht naar jezelf die uitmondt in een beeld dat past bij jouw diepste waarden, drijfveren en karaktertrekken.

Ben jij ook benieuwd naar de kracht van kleuren op jouw leven? Kom dan zeker langs voor een Imago Boost. Maar pas op, want dit kan je leven grondig veranderen 😊

Op jouw succes!

Annemie