Voor het nieuwe jaar heb je misschien zin in een originele outfit voor op je werk? Dat is veel makkelijker dan je denkt!
Hierbij alvast enkele tips:

Je bent vaak geneigd altijd dezelfde kleren te dragen op het werk... Maar niets weerhoudt je ervan een beetje fantasie mee te nemen naar kantoor: dit is hoe je dat voor elkaar krijgt!

Tip 1: pas je basics aan

Als je je werkdagen op een kantoor doorbrengt, hangt je kleerkast waarschijnlijk vol met eenvoudige, elegante stukken zoals witte bloezen en chino broeken. Toch zijn er tal van manieren om je kantoorkleding een tikkeltje origineler te maken!
Kies in de zomer bijvoorbeeld al eens voor een wit, katoenen T-shirt: dat zal meer effect maken onder een mooie blazer. Of vervang de witte bloes door een bloesje in een andere elegante kleur (pastel, nude, ...)

En vervang je chinobroek af en toe eens door een leren broek of een broek van zwart daim. Als deze aanpassingen je iets te gewaagd lijken voor jouw werkplek, kun je kiezen voor kleuren of originele prints die je look in één klap al een heel stuk opfrissen! Laat je verleiden door een bloedrode, een roze of een gestreepte blazer om het eeuwige zwarte vestje te vervangen. Of koop eens een hemelsblauwe of kanariegele broek in plaats van de klassieke donkerblauwe broek; of draag er een blouse met een stijlvolle print bij...

Tip 2: draag stijlvolle kleding, ook als je thuis werkt!

Werk je thuis of ben je een thuiswerkende moeder (of vader)? Dan heb je misschien de neiging je werkkleding een beetje te verwaarlozen... Vergeet niet dat je dynamischer en productiever bent als je jezelf mooi maakt – zelfs als je de deur niet hoeft uit te gaan. Dus, kleed je elke morgen alsof je ergens naartoe moet. Dan ben je ook klaar om energiek aan de slag te gaan! Dit is ook handig als je af en toe een skype sessie hebt met klanten of een filmpje wil opnemen: dan ben je al direct in de juiste stemming en look!

Tip 3: draag altijd werkkleding in je eigen stijl!

Je zal altijd meer stijl hebben als je kleren je vormen goed laten uitkomen en als je je op je gemak voelt in wat je draagt. Belangrijk is dat je zoveel mogelijk kleding draagt die je mooi vindt en die bij je persoonlijkheid past. Als je bijvoorbeeld creatief bent, dan moet dit ook zichtbaar zijn in je outfit.

Kies dus altijd voor een outfit die past bij jouw lichaamstype en durf te spelen met kleuren, stoffen en prints! Dan ben je er zeker van dat je een goede indruk zal maken!

Tip 4: alles hangt af van de details!

Hoe stijlvol je werkkleding ook is, al die inspanningen voor een schitterende outfit kunnen totaal vergeefs zijn als je haar er broos en plat uitziet. Een mooi kapsel is immers ook een uitstekende manier om je persoonlijkheid kracht bij te zetten, elke dag, en vooral als iedereen zich op jouw kantoor aan een zekere ‘dress code’ houdt.

Ga af en toe langs bij de kapper en investeer niet alleen in je kapsel maar ook in kwaliteitsproducten die glans en volume in je haar brengen. Op zoek gaan naar het ideale kapsel, aangepast aan jouw haartype en jouw levensstijl is essentieel. Maar onthoud ook dat een goede haarverzorging ervoor zorgt dat je haar elke morgen makkelijker en sneller te kappen is. Je kan er ook voor kiezen om je nagels goed te (laten) verzorgen, dat komt professioneler over. Vergeet tot slot ook niet om je look af te werken met een lichte make-up en een snuifje parfum.

Tip 5: Leg je outfit de avond van tevoren klaar

Als topmannen van grote ondernemingen hun werkkleding de avond van tevoren klaarleggen, is daar een goede reden voor: zo verliezen ze ’s morgens geen tijd en voelen ze zich goed in wat ze aantrekken, zonder overbodige stress! Heb je moeite om te kiezen? Voorzie dan twee setjes...

Ben je na het lezen van deze tips nog steeds onzeker over je uitstraling en look? Heb je nood aan extra tips? Contacteer me voor een vrijblijvende imagoscan. Dan gaan we samen na hoe het zit met jouw uitstraling en lichaamstaal!

Op jouw succes!

Annemie