Deze stijlblunders kan je als ambitieuze onderneemster beter vermijden:

 • Totaal verschillende kledingstijlen mixen
  Al te vaak zie ik ondernemende dames met een mooi kleedje, chique schoenen en casual sjaal of jas. Dat vind ik dan zonde van het jurkje!
  Je investeert best in enkele jassen. Ok, niet iedereen heeft 20 jassen zoals ik (sorry ik ben lichtjes verslaafd, maar ik draag dan ook graag het gepaste jasje bij een outfit), maar er horen toch minstens 5 jassen in je kleerkast te hangen.
  Elke vrouw heeft baat bij een paar jasjes die ze kan combineren met kleedjes of broeken, een elegant manteltje en een geklede regenjas of lederen jack. Maar die sportieve jas draag je best enkel in je vrije tijd.

 • Te donkere kousen dragen
  Vanaf april tot oktober draag je beter geen te donkere panty’s. Toch raad ik je aan om steeds kousen te dragen op een kleedje, zeker voor zakelijke gelegenheden. Als je tijdens de zomer mooie bruine benen hebt, kan je voor een privé feestje de panty’s achterwege laten, maar doe dit niet als je een zakelijke afspraak hebt.

 • Niet gekleed zijn volgens het seizoen
  In de zomer is het absoluut not- done om winterlaarzen te dragen, zelfs al regent het buiten pijpenstelen. Toch betrapte ik vorige zomer een collega image consultant op deze stijlblunder. Tijdens haar evenement droeg ze een paar hoge zwarte laarzen en panty’s op een rode jurk! Ik knapte onmiddellijk af op haar winterse kledingstijl op een moment dat de airco moest draaien om niet oververhit te geraken. Hoe bekwaam deze dame voor de rest ook mag zijn, als imago coach zou ik haar niet snel inhuren…

 • Enkel donkere kleuren dragen tijdens de wintermaanden
  Veel vrouwen spelen op veilig en dragen vooral donkere kleding tijdens de winter. Kleding in lichtere of felle kleuren dragen ze alleen tijdens de zomermaanden. Zo gebeurt het dat sommigen er in de winter bijna ziekelijk uitzien. Dus als je kiest voor donkere kleuren in de winter, vergeet je outfit dan niet te pimpen met een kleurrijke sjaal of ander accessoire. En de durvers onder ons kunnen ook investeren in een kleurrijke jas of kleedje. De Belgische winters zijn zo al grijs en donker genoeg!

 • Volledig in het wit gekleed gaan in de zomer
  Ok je zongebruinde tint zal misschien meer opvallen, maar je lijkt dan toch net iets te veel op een verpleegster naar mijn idee…

 • Altijd dezelfde handtas dragen, ongeacht het seizoen of de gelegenheid
  Nog steeds ontmoet ik ambitieuze onderneemsters die slechts 1 of max. 2 handtassen hebben. Als je klant dit opmerkt, kan hij/zij onwillekeurig denken dat je krap bij kas zit. Ook al is het een dure designer handtas. Bovendien getuigt het van weinig smaak en creativiteit als je steeds hetzelfde draagt. En jammer genoeg geldt dit ook voor je accessoires zoals juwelen en handtassen.

 • Ouderwetse kleding dragen
  Onthoud dat kleding die te veel afwijkt van de huidige norm en stijl ‘oubollig’ en saai kan overkomen. Ook al draag je designer kleding: oud is ‘out’. En welke ambitieuze onderneemster wil er ouder of saaier uitzien dan ze in realiteit is? Bovendien kan dit soort kleding je er ook ‘gierig’ laten uitzien. Het tegenovergestelde is ook niet nodig: niet iedereen dient even trendy gekleed te gaan. Iemand met een klassieke stijl kan haar kleding vaak jaren dragen zonder dat dit opvalt, maar ook hier zijn grenzen. Probeer je outfit dus telkens net iets meer schwung te geven met enkele hedendaagse accessoires.

Wil je deze en andere stijlblunders in de toekomst voorkomen? Ben je een ambitieuze onderneemster die nood heeft aan meer tips en tricks, aarzel dan niet om me te contacteren.

Tijdens een VIP dag imago coaching leer ik jou alle kneepjes van het vak om er betrouwbaar, authentiek en toch stijlvol uit te zien! Geef je nu op, want het aantal vip dagen is beperkt!

Op jouw succes!

Annemie