Heb jij soms ook het gevoel dat je in je job niet serieus wordt genomen?

Heb je hier ook al eens last van gehad? Het gevoel dat mensen je niet serieus nemen in je job? Vaak ligt het helemaal niet aan je kennis of kunde, maar gewoon aan je outfit. Maar daar zijn de meeste mensen zich zelfs niet van bewust.

Waarschijnlijk zie je er dan niet ‘professioneel’ genoeg uit. 

Maar wat is dat dan? Er professioneel uitzien? Daar valt niet zo gemakkelijk antwoord op te geven, want dat is voor elke mens verschillend. Natuurlijk zijn er een aantal kledingregels die je best volgt, maar dan nog zijn de verschillen tussen mensen soms zo groot dat hier geen eenduidig antwoord op is te geven. 

Wat voor de ene aanvoelt als vrijetijdskleding is voor een ander al redelijk ‘opgekleed’. Dus het opvolgen van echte ‘stijlregels’ is soms riskant. Je ziet er dan wel netjes uit, maar toch straal je weinig uit. Hoe komt dit toch? 

Stijlregels houden geen rekening met de persoon die je bent, enkel met de situatie waarin je je bevindt. Iedereen weet dat je als man soms best een pak en een das draagt. Maar waarom lijkt de ene man met hetzelfde pak dan op George Clooney en de andere eerder op een clown? 

Voor vrouwen is het bv zeer belangrijk dat ze kleuren dragen die bij hen passen. Maar een kleuranalyse laten doen is niet voldoende. Er zijn immers kleuren die je goed staan, maar die je in bepaalde omstandigheden toch beter niet draagt. En dat maakt het weer moeilijk voor de doorsnee ondernemer of professional die weinig kaas heeft gegeten van image en styling.

Ook bij mij heeft het enkele jaren geduurd vooraleer ik doorhad welke kleding ik best draag op bepaalde momenten. En ik heb nochtans aanleg voor kleur en stijl… 

Maar er is een groot verschil tussen een goed kleur-en stijlgevoel hebben en een imago coach zijn. 

Als coach ga ik na wie voor mij zit, welk groeipotentieel die persoon nog heeft en wat hij of zij echt wil bereiken. Als styliste probeer ik dan een uiterlijke vorm te geven aan wat er in die persoon allemaal leeft. En dat leer je niet van vandaag op morgen… 

Daarvoor is ervaring en inzicht nodig in de menselijke psyche. En daarom is het niet zo simpel om je steeds goed te kleden. Je hebt immers steeds blinde vlekken. Gelukkig kan een imago-coach samen met jou die blinde vlekken blootleggen en je helpen met je kledingstijl. 

Bij ons uiterlijk spelen ook zoveel zaken mee. Wat wil je uitstralen? Wie ben je? Wat straal je momenteel uit? En soms heeft een buitenstaander hier gewoon veel beter zicht op dan jijzelf. 

Wil jij meer inzicht krijgen in je uitstraling en presentatie? Kom dan zeker eens langs voor een vrijblijvende imago-scan.