En hoe het Dress4success Colour and Style Boost Arrangement jou deze zomer kan helpen...

Tegenwoordig zijn er het hele jaar door koopjes, maar bij het begin van de zomer en in januari kunnen we, als we ‘slim’ kopen, nog steeds veel voordeel doen tijdens de traditionele solden. Zeker voor ondernemers en professionals zoals ik die graag goed gekleed gaan en de trends wensen te volgen zonder ‘blut’ te zijn, kunnen de solden een waar paradijs zijn. Voor sommigen onder jullie lijken de solden eerder op de hel en dat is heel jammer, want je kan echt veel geld besparen als je weet wat je moet kopen…

Herken je jezelf in één van de volgende situaties?

- ik koop liefst alles bij het begin van het seizoen, dan ben ik zeker dat wat ik koop ook in de mode is. Nadeel is wel dat ik steeds veel geld betaal voor de kleding die ik leuk vind.

- ik kan in de massa afgeprijsde kleding niet meer kiezen en kom dus nog vaker dan anders thuis met ‘niets’

- ik spendeer heel veel geld aan mijn zakelijke outfits, pakken en dassen zijn duur

- ik haat shoppen, zeker tijdens de solden

- ik koop altijd meer dan ik plan tijdens de solden

- als ik thuis kom met mijn ‘koopjes’ merk ik dat ik reeds gelijkaardige kleding in de kast heb hangen

- solden koopjes zijn bij mij vaak ’miskoopjes’ : ik laat me misleiden door de lage prijzen en koop kleding die me eigenlijk niet staat

- ik vind het moeilijk om kleding in de solden te kopen omdat alles dan door elkaar hangt en ik moeite heb met het combineren van kleding

-ik koop liever bij het begin van het seizoen, dan is alles in mijn maat en smaak nog voorradig

Dan zal je misschien baat hebben bij mijn 10 persoonlijke ‘sales secrets’…

Door regelmatig in de solden te shoppen heb ik een vrij uitgebreide garderobe kunnen samenstellen die inmiddels volledig past bij mij stijl en mijn imago! Shoppen gaat nu veel sneller en miskopen bega ik amper, nochtans shop ik heel vaak tijdens de solden!

1)    Check je garderobe en kijk wat je ontbreekt of wenst te vervangen. Ik kwam onlangs zo tot de constatering dat ik heel wat jasjes had, maar dat mijn witte blazertje dringend aan vervanging toe was. Het is een top item uit mijn zomergarderobe omdat ik het met bijna alles kan combineren. En als onderneemster kan je niet genoeg jasjes hebben, ze maken een outfit helemaal af!

2)   Investeer in dure basics die enkele maanden later opnieuw aan de volle prijs verkocht worden. Bijna alle merken geven tijdens de solden korting op alles, zelfs al is het maar 20%. Op een dure jeans scheelt dit toch al snel een paar tientallen euro’s. Dus koop die jeans of broek voor volgend seizoen NU en bespaar geld op je toekomstige basis garderobe. 

3)   Geef toe aan ‘coup de foudres’ als ze passen bij je stijl- en kleurtype. Ik zag tijdens het voorjaar een collega met mooie sandalen met slangenprint. Op dat moment kostten die in de winkel meer dan 200 euro. Veel te duur voor iets dat ik slechts enkele keren per jaar draag. Vorige week kwam ik dezelfde schoenen tegen aan de helft van de prijs en toen heb ik ze onmiddellijk gekocht! Ze zijn helemaal mijn stijl waardoor ik gewoon weet dat ik ze nog heel lang zal dragen en dan is 100 euro helemaal niet zoveel voor een paar designer schoenen.

4)   Informeer je over de trends voor volgend seizoen en investeer nu reeds in enkele stukken. Volgende winter zijn oud-roze en bordeaux helemaal ‘in’. De verkoopsters weten meestal ook welke kleding in de nieuwe collectie zit en zij verklappen je graag hun geheimen. Ik kocht deze week nog een paar bruine laarsjes waarvan ik 100% zeker weet dat ik ze in het najaar vaak zal dragen. Ik doe dit al jaren en er is niemand die ziet dat mijn schoenen van de collectie van het vorige seizoen zijn. Als je iets koopt dat helemaal past bij je kleur-en stijltype, dan staat daar geen immers geen ‘jaar’ of seizoen op!

5)   Koop kleding die je het hele jaar door kan dragen. Je vindt heel wat kleding in de zomer solden die je ook in de winter kan dragen: laarsjes, pumps, truitjes, tops, oorringen, sjaals en jasjes in je topkleuren draag je het hele jaar door.

6)   Koop handtassen en schoenen zoveel mogelijk in de solden. Als je een beetje geduld hebt, kan je tot wel 70% korting krijgen. Zorg dat je schoenen en handtassen hebt in verschillende kleuren en stijlen, dan kan je van 3 basics telkens een andere outfit maken. Het grappige is dat mensen helemaal niet zien dat je dezelfde blouse of jas aan hebt als de week ervoor, als je er maar andere accessoires op draagt! Handig als je veel evenementen of feestjes hebt...

7)   Investeer in merkkleding die je mooi vindt. Een outfit ziet er steeds duurder en stijlvoller uit als je er een item aan toevoegt dat een label draagt. Een dure Armani jeans kan je zo perfect combineren met een goedkope en trendy top. Tops en kleedjes met een print zijn vaak sneller verouderd dan jeans of jassen, dus ik geef hier niet zoveel geld aan uit. Overdrijf niet met labels, te veel heeft soms het omgekeerde effect...

8)   Koop nu ook sjaals en andere accessoires van (designer) merken. Ik combineer vaak vrij goedkope jasjes en kleedjes met een zonnebril of sjaal van een merk. Soms kosten mijn accessoires meer dan mijn basis stukken en ergens is dat normaal. Een accessoire dat echt bij je stijl past, gaat jaren mee. Dus is het logisch dat je hier wat meer geld in investeert. Tijdens de solden geven heel wat merken serieuze kortingen op hun accessoires, dus dat is mooi meegenomen. Het is mij achter ook al overkomen dat ik tijdens de solden al stoot op een mooie sjaal uit de nieuwe collectie. Als die 100% mijn stijl en kleur is, dan koop ik hem ook, want ik kan hem met veel kleding combineren!

9)   Vraag jezelf af aan welke behoefte je wil voldoen vooraleer je iets koopt. Heb je deze kleding echt nodig of koop je dit om jezelf te troosten of te belonen? Dit kan je beter op andere manieren doen dan door te veel kleding te kopen. Achteraf ga je je dan toch schuldig voelen en dat is ook niet de bedoeling…

10) Pas op met koopjes in bepaalde modetrends en hippe kleuren die eigenlijk niet bij je passen. Koop dus niets ‘omdat het in de mode’ is. De aller eerste vereiste van alle kleding is dat ze moet passen bij je stijl, je figuur en je natuurlijke kleurkenmerken. Als dit niet het geval is, zal je nooit welgemeende complimenten oogsten en is het weggegooid geld. Vaak eindigen deze goedkope aanwinsten als miskopen waar 2 jaar later nog steeds het solden label aanhangt.

En hoe zit het met jou?

Heb je nog andere aankooptips voor tijdens de solden? Laat ze ons weten via onze facebookpagina.

Bega je steeds miskopen tijdens de solden?  Is je garderobe dringend aan uitbreiding toe? Spendeer je veel geld aan je garderobe omdat je nooit koopt tijdens de solden?

Dan is nu misschien het moment aangebroken om te investeren in een uitgebreid persoonlijk kleur-en stijladvies, zodat je in de toekomst perfect weet welke kleuren en stijlen bij jou passen en jij, net zoals ik ook ‘toppers’ kan shoppen tijdens de soldenperiode…

 Om jullie hierbij te helpen bied ik deze zomer aan maximum 3 personen een  Colour & Style Boost Arrangement aan voor de speciale solden prijs van  495 euro. Dit arrangement bestaat uit een analyse van je beste kleuren, je figuurtype en je stijl en 3 u personal shopping.

Wat moet je hiervoor doen?

Like onze dress4success facebookpagina en deel deze blog op je eigen facebookaccount

Schrijf voor 31 juli een mail naar info@dress4success.be met de reden waarom je baat zou hebben bij dit Style Boost Arrangement

En misschien wordt dit wel jouw beste solden aankoop ooit…

Ik wens je alvast veel shopping plezier met mijn persoonlijke soldentips!

Geniet van de zomer en tot binnenkort…

Annemie