December is cadeautjesmaand. Heel leuk? Voor mij niet altijd… Ik kijk vooral op tegen het zoeken naar gepaste geschenken. Cadeaus geven is fijn, maar toch is het steeds een beetje bang afwachten naar de reacties van de personen die ze dan in ontvangst moeten nemen. Ik vind het ook jammer als mensen dure cadeaus kopen waar ik niets aan heb. Of die ik niet leuk vind. Zonde van het geld, de tijd en de energie.

Herken je dat?

Ik heb hiervoor een paar oplossingen gevonden. Als ze mij nu vragen naar wat ik wil, geef ik heel duidelijke instructies en tips. Ik zeg er tegenwoordig ook bij wat ik liever niet heb. Vroeger durfde ik dat niet. Met alle gevolgen van dien: een kast vol ongelezen boeken, kookboeken, vazen, potjes en schoteltjes, setjes badschuim, parfum en geurkaarsen…

Tegenwoordig vraag ik soms geld als cadeau. Daar koop ik me dan zelf iets extra mee: een goede gelaatscrème of make-up van mijn favoriete merk, een origineel juweel, een kledingstuk, handtas of horloge.

Maar liever nog geef ik het uit aan leuke ’ervaringen’: een weekend-trip, een workshop met vriendinnen, een concert of opera, een dagje wellness, een etentje, een sessie voetreflexologie, een ontspannende gelaatsverzorging, een massage enz…

Het liefst van al investeer ik mijn centen echter in persoonlijke ontwikkeling.

Een persoonlijk coaching traject of sessie met een business coach,  een extra cursus, een seminarie met collega’s en honderden boeken.

Deze laatste cadeaus zijn dikwijls nog de beste! Ik leer veel bij, ontmoet nieuwe mensen en verleg mijn grenzen. De laatste drie jaren heb ik enorm veel tijd en geld in mezelf en mijn zaak geïnvesteerd: ik volgde 4 coaching opleidingen, nam deel aan talloze workshops en seminaries, volgde zelf coaching bij drie verschillende coachen en gaf een andere naam en bestemming aan mijn onderneming.

Wel, ik kan je verzekeren: elke cent was het waard! Ik heb al heel wat van mijn investeringen terugverdiend en ben vele ervaringen rijker geworden.

Ik zal je nog een geheimpje verklappen: ik vind het stiekem ook wel leuk om te investeren in mezelf. Ik werk hard, doe mijn best voor mijn gezin, klanten, vrienden en familie…dan mag daar al eens iets tegen overstaan.

Maar het allerleukste aan investeren in jezelf (en je zaak) is dat je er heel veel voor terugkrijgt!! Zelfvertrouwen, zelfwaarde, plezier, goede herinneringen, kennis, ervaring enz… Allemaal dingen die je mist bij de aanschaf van de nieuwste smartphone of TV.

Hoe zit het met jou? Geef jij jezelf af en toe een cadeau? Of is het jaren geleden dat je nog echt investeerde in jezelf? 

Daarom doe ik jullie een uitzonderlijk aanbod. Met de ‘Imago Boost’ zal je een boeiende ervaring rijker zijn! Ik ga een hele dag aan de slag met jou en jouw imago. We stellen je kledingpaspoort samen, gaan gezellig lunchen en als kers op de taart gaan we samen shoppen. Je zelfwaarde en zelfvertrouwen krijgen een boost en je imago en omzet waarschijnlijk ook! Klik hier en lees meer over het programma Imago Boost.

En het leuke is dat je als ondernemer dit programma kan bekostigen met de KMO Portefeuille en zo tot 40% kan besparen.

Waar wacht je nog op?

Op jouw succes!

Annemie