Af en toe moet een mens tijd maken voor iets leuks. En met de herfst in het land, wilde ik nog eens naar de sauna. Tot mijn verbazing voelde ik mij deze keer niet echt 'relaxed'...

Het onbehagen kwam niet voort uit het feit dat we in ons blootje rond huppelden, want we mochten hier wel onze bikini en zwembroek aanhouden. Ik had het al door na enkele minuten. Het hele moderne complex had dezelfde grijze kleur. De tuin was nog niet aangelegd en bestond vooral uit betonplaten met enkele schamele struikjes ervoor. Bovendien waren alle sauna’s en zwembaden afgewerkt in dezelfde mooie grijze natuursteen. De salons pasten hier perfect bij, want ze waren … grijs. En door het gebrek aan zon die dag was de kleur van het water van de vele baden ook al … grijs.

De hygiëne en bediening waren top, de architectuur was een echte parel, de sauna’s waren perfect en toch kregen wij geen wauw gevoel? Na een paar uren hadden we genoeg van al dat grijs en besloten we om een hapje te eten in de brasserie die bij het saunacomplex hoorde.

Jammer genoeg was het ook daar niet echt gezellig zitten. Door de te koele verlichting zagen de aanwezigen eruit als wandelende lijken. Er was geen stemmige muziek en we hadden het gevoel in een etalage te zitten. Kortom, een beetje teleurstellend en jammer van het potentieel! Het hele complex kon door het overvloedige gebruik van natuursteen, glas, hout en design niet anders dan vreselijk duur zijn geweest! Wat een verschil met het sauna complex waar we meestal naar toe gaan: een kleine oase van warmte en licht, aangevuld met zuiderse geuren en smaken en een Marokkaans geïnspireerd restaurant. Ik had al spijt dat we hier in deze grijze zone waren terecht gekomen…

Waarom vertel ik jullie dit nu allemaal?

Wel het gebrek aan juiste kleuren, accessoires en verlichting in een interieur is hetzelfde als het verkeerd gebruik van kleuren, juwelen en make-up bij een persoon. En ook hier geldt dat ‘duur’ niet noodzakelijk ‘mooi’ is. Een wauw-effect in je kleding kan je enkel bereiken door het dragen van de juiste kleuren en bij je persoonlijkheid passende accessoires. Een chique blauw mantelpak kan flets en levenloos overkomen als je het niet opfleurt met een sjaal of kleurrijke schoenen en handtas! En de foute bril op het perfect gecoiffeerde kapsel in de verkeerde kleur is zonde van het geld!

Zorg er dus voor dat je dure mantelpak of kostuum opvalt door de juiste kleur en de gepaste sjaal, schoenen en handtas.

Ken jij als ambitieuze ondernemer of professional je eigen stijl? Weet je welke kleuren je laten stralen en waardoor je dat instant wow-gevoel bij je klanten of mensen kan bekomen?

Neen? Dan zal je veel leren tijdens de opleiding ’Dress better, earn more'. Hier gaan we na welke kleuren jou laten stralen, welke kledingstijl best bij jou past en hoe je die het beste kan vertalen naar een imago dat helemaal je persoonlijkheid weergeeft! UItgebreide info hierover vind je op onze website. Of contacteer ons gerust voor meer info.