Ze brak alle records!

Ze brak alle records!

Ze verdrievoudigde haar omzet in 1 maand! Ja echt waar, ik kan het wel van de daken schreeuwen. Na slechts 2 sessies heeft mijn klant haar doel al bereikt.

Durf jij te laten zien hoe goed je bent?

Durf jij te laten zien hoe goed je bent?

Laat jij al zien hoe goed je bent? Twijfel je soms over je uitstraling?

Wel de 15 vrouwen die onlangs deelnamen aan mijn workshop ‘Laat zien hoe goed je bent’, worstelden hier allemaal mee. Je zou het hen op het eerste gezicht niet aangeven, er zaten zowel dames bij die zich heel goed wisten te kleden als dames die hier nog wat meer moeite mee hadden. Maar 1 ding hadden beide groepen gemeen: ze waren ‘onzeker’ over hun uitstraling en kledingstijl. Ze wisten dus ook niet of hun kwaliteiten wel voldoende zichtbaar waren. En ze waren heel benieuwd wat de anderen van hen vonden.

Nu, het werd een fantastische avond vol girlpower en womanhood. Ze zeggen soms dat vrouwen elkaar niet zoveel gunnen als mannen, maar daar heb ik toch niet zoveel van gemerkt. Want, naast mijn tips en tricks, kregen de vrouwen ook van elkaar heel wat mooie complimenten en feedback. Met als gevolg dat ik hun zelfvertrouwen zag stijgen met de minuut. Het was zo mooi om deze dames te zien groeien en glunderen. Je kan begrijpen dat mijn avond niet meer stuk kon! Ik zeg het niet snel van mezelf maar na het lezen van de feedback van deze dames kon ik niet anders dan concluderen dat de workshop een succes was!

De workshop duurde langer dan verwacht…sommige dames zegden het zelf: de avond was veel te snel voorbij!

Enkele reacties van klanten op deze workshop:

Hele leuke ontspannen sfeer’.

‘Ik vreesde dat de workshop teveel enkel op het uiterlijk zou gericht zijn, maar dat was helemaal niet waar’.

‘Mijn grootste inzicht: je bereikt meer door te focussen op je pluspunten dan op je minpunten’.

‘Ik zou deze workshop zeker aanbevelen aan mensen die zichzelf willen zien evolueren’.

‘Ik heb veel toffe mensen leren kennen met evenveel twijfels over hun uiterlijk en hun imago’.

‘Enorm leerrijk, ik ga nog eens komen!’

En dan moesten ze nog terug naar huis. Sommige vrouwen wachtte nog een terugrit van meer dan een uur: van over het hele land waren ze afgezakt naar het Pajottenland. Om te weten te komen hoe ze overkomen op andere mensen. Nu, ik begrijp hen wel want ik doe dat soms ook, het hele land doorkruisen voor een interessante workshop of training. Ik wil immers altijd bijleren. En ik weet intussen dat afstand er dan eigenlijk niet toe doet: de meest waardevolle inzichten kreeg ik van coaches waarmee ik een klik had, en ja, soms moest ik daarvoor 200 km rijden.

Ik heb dan ook beslist dat ik deze workshop nog eens zal laten doorgaan en zo nogmaals 15 ondernemende dames een boost in hun zelfvertrouwen te geven! Dus hou zeker je mail in de gaten de komende tijd!

Gun jij jezelf deze ervaring of ken je vrouwen die hier nood aan hebben?
Stuur gerust deze email door. Het maximum aantal deelneemsters houd ik bewust op 15, dus wees er snel bij!

Op jouw succes!

Annemie

Wat was ze streng voor zichzelf!

Wat was ze streng voor zichzelf!

Heel wat ondernemers hebben stress als ze voor een groep moeten spreken . Herken jij dit? Dan is deze workshop iets voor jou!

Dames, hou alsjeblieft van je lijf!

Dames, hou alsjeblieft van je lijf!

Toen ik onlangs aan de kassa stond in de lingeriewinkel, was ik in shock. Ik wist dat het erg was, maar ik had me nog niet gerealiseerd dat de situatie zo ernstig was. Ik werd er emotioneel en boos over, want ik besefte dat er nog veel werk aan de winkel is, voor ons vrouwen…

De magie van kleuren!

De magie van kleuren!

Kleuren kunnen zoveel met je doen. Lees hier de ervaring die een klant van mij had.

Hoogsensitief, mannelijk en ondernemer

Hoogsensitief, mannelijk en ondernemer

DE LAATSTE TIJD KRIJG IK MEER EN MEER MANNELIJKE ONDERNEMERS OVER DE VLOER DIE HOOGSENSITIEF ZIJN.

Alleen weten de meesten het niet van zichzelf en dat leidt soms tot onnodige problemen. Ik ben zelf ook hoogsensitief, dus ik vind het fantastisch om mannen te coachen waarmee ik diepzinnige gesprekken kan voeren. Deze mannen zitten doorgaans vol ideeën en denken over dingen na. Over het algemeen kunnen ze ook goed luisteren, zijn ze warm en empathisch en als je dieper graaft, blijken ze nog spiritueel ook. In de loop der jaren heb ik zelf mijn hoogsensitiviteit leren accepteren en er mee leren omgaan. Intussen is het zelfs mijn grootste kracht geworden, maar daarover een andere keer meer. Vandaag wil ik het vooral hebben over de mannelijke HSP ondernemer.

8 valkuilen van hoogsensitieve ondernemers

8 valkuilen van hoogsensitieve ondernemers

Het zijn voor mij drukke, overweldigende, boeiende en confronterende tijden, niet alleen op professioneel vlak maar ook op persoonlijk vlak. Mijn belangrijkste inzicht van de voorbije weken is dat ik een hoogsensitieve (intuïtieve) zorgzame ondernemer ben. En dat is helemaal ok ! Meer nog, bijna al mijn klanten zijn dat ook!  Wat ik vroeger als mijn grootste struikelblok zag is dus ook mijn grootste kracht. Ik weet immers als geen ander waarmee deze ondernemers worstelen en wat ze doormaken.

HOE KWAM IK TOT DIT INZICHT EN WAT BETEKENT DIT VOOR JOU?

Wat we kunnen leren van Einstein!

Wat we kunnen leren van Einstein!

HEB JE DAT OOK SOMS? DAT JE PLOTS HET ‘LICHT’ ZIET? DAT HET INEENS ALLEMAAL HELDER EN KLAAR IS EN DAT JE BEGRIJPT WAAROM IETS MAAR NIET WIL LUKKEN?

Vorige week overkwam het mij zelf ook tijdens een webinar van een bekende business coach. Dit inzicht zou ik super graag met jullie delen. Het heeft mij alvast veranderd en aangezet tot actie, dus misschien kan het ook jullie helpen…

Vrouwen, laat je niet gek maken door anderen. Blijf bij jezelf!

Vrouwen, laat je niet gek maken door anderen. Blijf bij jezelf!

Ken je ze ook, de vrouwen die beweren dat ze slank zijn zonder enige inspanning?Die beweren dat ze niet aan de lijn doen, maar op zolder of in de kelder een crosstrainer staan hebben en stiekem shakes en maaltijdrepen eten? Of die beweren dat ze genieten van sla en soep en jammer genoeg geen chips, ijs of chocolade lusten?

Kleding combineren: 10 tips om er slank uit te zien zonder dieet

Kleding combineren: 10 tips om er slank uit te zien zonder dieet

Herken je je hierin?Je hebt (alweer) een feestje, bent een paar kg verzwaard en weet niet wat aan te trekken. Dus ga je shoppen, ook al hangt je kast vol kleren. Lees dan zeker deze blog! Ik garandeer je dat je baat zal hebben bij mijn tips om er slank uit te zien, zonder te diëten. Zo kan je deze lente volop stralen en toch genieten van al het lekkers op de communie-en lentefeesten!

Moeite met kleding combineren? Enkele tips!

Moeite met kleding combineren? Enkele tips!

Vind je het moeilijk om kleren te combineren? Draag je vaak dezelfde setjes kleding omdat je onzeker bent over de combinaties? Dan ben je net zoals mijn moeder! Als kind ergerde ik me dood aan het feit dat ze steeds dezelfde kledingsetjes droeg.

Solliciteren kan je leren: 10 kledingtips voor vrouwen!

Solliciteren kan je leren: 10 kledingtips voor vrouwen!

Vorige week vroeg een klant me om een paar kledingtips voor een belangrijk sollicitatiegesprek. Ik dook in mijn pen en schreef er dan maar meteen een blog over waar jullie hopelijk ook iets aan hebben. Want solliciteren en je gepast hiervoor kleden, dat kan je leren! 

Waarom je beter geen superheld bent en jouw perfectionisme je grootste vijand is

Waarom je beter geen superheld bent en jouw perfectionisme je grootste vijand is

Herken je dit? De voorbije weken stonden er heel wat projecten op mijn agenda. Heel boeiend, leerrijk en interessant. Maar ook tijdrovend, energie vretend en druk. Door de veelheid aan taken (zowel privé als professioneel) de tijdsdruk enz… kreeg ik steeds vaker het gevoel dat ik er voor vele zaken ‘alleen’ voor stond.

Hoe een burn-out bij ondernemers kan leiden naar het leven van hun dromen

Hoe een burn-out bij ondernemers kan leiden naar het leven van hun dromen

Het aantal burn-outs was nooit groter dan nu. De regering trekt aan de alarmbel en zet alle middelen in om mensen uit hun burn-out te helpen. Een van die middelen is loopbaan coaching. Het was inderdaad ook mijn coach die me ten tijde van mijn eigen burn-out (nu alweer meer dan 5 jaar geleden) weer ‘hoop’ en inzicht gaf in mijn eigen dromen en wensen. En het was ook zij die me aanspoorde om iets meer te doen met die dromen.

Hoe kleding op maat kan leiden tot werk op maat

Hoe kleding op maat kan leiden tot werk op maat

Onlangs zag ik hier nog eens een heel duidelijk bewijs van tijdens een documentaire op TV.

Een jonge Vlaamse journaliste schetste een ontroerend en prachtig portret van haar Congolese vader. We maakten kennis met een fiere, mooie, grote man die uitmuntend gekleed was. Toen hij in de jaren 70 zijn geliefde volgde naar België, besloot hij om van zijn carrière een echt succes te maken, ook al was dat niet simpel voor een Afrikaanse man in een blanke omgeving. Hij ging zich picobello kleden en investeerde fors in kleding op maat.

Zelfs nu hij al een paar jaren geniet van zijn pensioen, ziet hij er nog steeds uit als een echte gentleman. Zijn toenmalige baas vertrouwde hem toe dat hij zijn job vooral te danken had aan zijn fiere levenshouding en kledingstijl. Hij kreeg dan ook de job die hij stiekem ambieerde en kon een mooie carrière opbouwen in het bedrijf van zijn dromen.

Uit respect voor zichzelf en zijn medemens stond en staat hij erop om zich piekfijn uit te dossen.

Hij ziet dit ook als een antwoord op de vormen van latent racisme en uitsluiting die jammer genoeg nog steeds aanwezig zijn in onze maatschappij. Zelf heeft hij daar naar eigen zeggen minder last van gehad. Hij wijt dit grotendeels aan zijn fiere levenshouding en kledingstijl.

 ‘Als je respect hebt voor jezelf, krijg je ook respect terug’. Zijn maatkleding straalt uit dat hij extreem veel zelfrespect heeft en daarnaast ook heel betrouwbaar, precies en professioneel is. En door te kiezen voor maatpakken in een niet-alledaagse kleur en stijl laat hij zien dat hij ook heel creatief is. 

Kortom deze man heeft aan den lijve mogen ondervinden wat ik ook al lang weet: kleren maken de man of de vrouw! Natuurlijk dien je als hoogopgeleide werknemer ook wel een meerwaarde te bieden in je job, maar door te kiezen voor kleding die je persoonlijkheid en professionaliteit onderstreept, kom je al een heel eind. Wat je nu reeds uitstraalt, dient achteraf enkel nog bevestigd te worden.

Dit is veel gemakkelijker dan het tegenovergestelde: je baas of collega’s ervan te overtuigen dat je professioneel, betrouwbaar en creatief bent als dat niet zichtbaar is in je outfit. Mensen geloven vooral wat ze ‘zien’. Jouw zakelijke outfit is dus veel belangrijker dan je denkt! Je hebt bovendien maar 1 kans om een goede eerste indruk te maken, dus je kan ze maar beter grijpen!

En waarom zou jij er ook, net zoals deze stijlvolle Afrikaanse man, niet altijd op je best willen uitzien? Ik heb ondervonden dat AL mijn klanten na een imago coaching traject meer zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfliefde kregen. Door kleding te dragen die hun persoonlijkheid onderstreept, stralen ze uit wie ze echt zijn. En dat leidt automatisch tot werk dat bij hen past, meer gezag en aanzien bij de mensen rondom hen: hun baas, collega’s, vrienden, familie en klanten.

Kortom, kleding op maat van jouw persoonlijkheid leidt altijd naar werk en leven op jouw maat! 

Wil je het fragment van de documentaire zien waar het in deze blog over gaat dan kan dit via deze link.

Bekijk 'Behind the bowtie' en andere 4x7-docu's online via deze link.

Wil jij ook een job op jouw maat? Kom dan zeker langs voor een persoonlijke imago scan. Tijdens deze scan ontdek je hoe het zit met jouw zakelijke uitstralin. Grijp deze kans en krijg waardevolle feedback die je carrière die super boost kan geven waarop je al zolang op wacht.

Op jouw succes!

Annemie

 

 

Geboorte van een Dreamteam!

Geboorte van een Dreamteam!

Wat een energie ging er uit van deze bende jonge veulens!

Onlangs mocht ik een teambuilding event verzorgen voor een gerenommeerd advocatenkantoor. Het team was jong, dynamisch en vrij goed geleid! Zoveel was duidelijk. Na een korte inleiding over het belang van een ‘goede eerste indruk’ begonnen we met een opwarmertje. De 10 leden gaven elkaar feedback op een paar gekke en minder gekke vragen van het kaliber:

 • Met welk gerecht zou je mij vergelijken en waarom?

 • Uit welk gezin denk je dat ik kom en waarom?

Hilariteit alom! Maar ook verbazing. Ze vonden het heel verassend dat ze hun recentste teamlid eigenlijk heel goed konden inschatten, ook al was ze nog niet zo lang werkzaam in het kantoor.

Deze persoon straalde dus uit wie ze ‘echt’ was…

Dat bleek nog meer tijdens het tweede deel van de workshop toen de deelnemers elkaar feedback mochten geven over hun uiterlijk en uitstraling. De jongedame in kwestie had een eigen stijl van kleden en kon die stijl op elk moment doortrekken: zo straalde ze dus telkens min of meer uit wie ze was. Voor de andere leden van het team kwam dit als een verassing, maar ook voor de jongedame zelf: je communiceert dus ook via je kleding en niet enkel via de woorden die je zegt!

De eigenaar van het kantoor (ook de oudste en wijste van de bende) kreeg van zijn personeel dan weer de raad om wat meer variatie in zijn stijl te stoppen. Blijkbaar vielen zijn maatpakken wel in de smaak, maar maakten ze hem tegelijk ouder, saai en afstandelijk. Argument van zijn medewerkers: niemand voelt zich elke dag hetzelfde, waarom zou je dan toch elke dag kiezen voor ‘dezelfde look’? Die zat!

Het personeel was dan ook positief verbaasd toen ze hun stijlvolle baas die dag eens in een simpele jeans en anorak zagen. De afstand die hij anders (on) bewust creëert met zijn team, viel daardoor weg en dat vonden ze een hele verademing! Het maakte de teambuilding ook echt geslaagd. Tijdens het spel moest men elkaar positieve feedback geven over elkaars uitstraling en look. De complimenten zorgden ervoor dat alle maskers wegvielen en er was plaats voor (h)echte verbinding.

En dat is toch waar het om draait in een goed team: in een sfeer van geborgenheid elkaar zoveel mogelijk supporteren en ondersteunen. 

De deelnemers genoten van deze fijne ervaring en vertrouwden me toe dat dit de speciaalste teambuilding was die ze ooit hadden meegemaakt. Door open en vrij met elkaar te leren communiceren, ontstonden er mooie en ontroerende momenten. Kortom een fijne voormiddag om nooit te vergeten!

Wil je eens wat anders als teambuilding event of wil jij van jouw team ook een dreamteam maken? We verzorgen workshops en teambuilding events op maat van jouw bedrijf en budget. Contacteer ons voor meer info.

Op jouw succes!

Annemie

Wat trek je aan om te gaan werken?

Wat trek je aan om te gaan werken?

Voor het nieuwe jaar heb je misschien zin in een originele outfit voor op je werk? Dat is veel makkelijker dan je denkt!
Hierbij alvast enkele tips:

Je bent vaak geneigd altijd dezelfde kleren te dragen op het werk... Maar niets weerhoudt je ervan een beetje fantasie mee te nemen naar kantoor: dit is hoe je dat voor elkaar krijgt!

Tip 1: pas je basics aan

Als je je werkdagen op een kantoor doorbrengt, hangt je kleerkast waarschijnlijk vol met eenvoudige, elegante stukken zoals witte bloezen en chino broeken. Toch zijn er tal van manieren om je kantoorkleding een tikkeltje origineler te maken!
Kies in de zomer bijvoorbeeld al eens voor een wit, katoenen T-shirt: dat zal meer effect maken onder een mooie blazer. Of vervang de witte bloes door een bloesje in een andere elegante kleur (pastel, nude, ...)

En vervang je chinobroek af en toe eens door een leren broek of een broek van zwart daim. Als deze aanpassingen je iets te gewaagd lijken voor jouw werkplek, kun je kiezen voor kleuren of originele prints die je look in één klap al een heel stuk opfrissen! Laat je verleiden door een bloedrode, een roze of een gestreepte blazer om het eeuwige zwarte vestje te vervangen. Of koop eens een hemelsblauwe of kanariegele broek in plaats van de klassieke donkerblauwe broek; of draag er een blouse met een stijlvolle print bij...

Tip 2: draag stijlvolle kleding, ook als je thuis werkt!

Werk je thuis of ben je een thuiswerkende moeder (of vader)? Dan heb je misschien de neiging je werkkleding een beetje te verwaarlozen... Vergeet niet dat je dynamischer en productiever bent als je jezelf mooi maakt – zelfs als je de deur niet hoeft uit te gaan. Dus, kleed je elke morgen alsof je ergens naartoe moet. Dan ben je ook klaar om energiek aan de slag te gaan! Dit is ook handig als je af en toe een skype sessie hebt met klanten of een filmpje wil opnemen: dan ben je al direct in de juiste stemming en look!

Tip 3: draag altijd werkkleding in je eigen stijl!

Je zal altijd meer stijl hebben als je kleren je vormen goed laten uitkomen en als je je op je gemak voelt in wat je draagt. Belangrijk is dat je zoveel mogelijk kleding draagt die je mooi vindt en die bij je persoonlijkheid past. Als je bijvoorbeeld creatief bent, dan moet dit ook zichtbaar zijn in je outfit.

Kies dus altijd voor een outfit die past bij jouw lichaamstype en durf te spelen met kleuren, stoffen en prints! Dan ben je er zeker van dat je een goede indruk zal maken!

Tip 4: alles hangt af van de details!

Hoe stijlvol je werkkleding ook is, al die inspanningen voor een schitterende outfit kunnen totaal vergeefs zijn als je haar er broos en plat uitziet. Een mooi kapsel is immers ook een uitstekende manier om je persoonlijkheid kracht bij te zetten, elke dag, en vooral als iedereen zich op jouw kantoor aan een zekere ‘dress code’ houdt.

Ga af en toe langs bij de kapper en investeer niet alleen in je kapsel maar ook in kwaliteitsproducten die glans en volume in je haar brengen. Op zoek gaan naar het ideale kapsel, aangepast aan jouw haartype en jouw levensstijl is essentieel. Maar onthoud ook dat een goede haarverzorging ervoor zorgt dat je haar elke morgen makkelijker en sneller te kappen is. Je kan er ook voor kiezen om je nagels goed te (laten) verzorgen, dat komt professioneler over. Vergeet tot slot ook niet om je look af te werken met een lichte make-up en een snuifje parfum.

Tip 5: Leg je outfit de avond van tevoren klaar

Als topmannen van grote ondernemingen hun werkkleding de avond van tevoren klaarleggen, is daar een goede reden voor: zo verliezen ze ’s morgens geen tijd en voelen ze zich goed in wat ze aantrekken, zonder overbodige stress! Heb je moeite om te kiezen? Voorzie dan twee setjes...

Ben je na het lezen van deze tips nog steeds onzeker over je uitstraling en look? Heb je nood aan extra tips? Contacteer me voor een vrijblijvende imagoscan. Dan gaan we samen na hoe het zit met jouw uitstraling en lichaamstaal!

Op jouw succes!

Annemie

Het mooiste beroep van de wereld!

Het mooiste beroep van de wereld!

Was het door de lekkere hapjes die we aan het verorberen waren, de aangename warmte na onze wandeling door regen en kou? Of door de pittige groentesoep die de trainster voor ons gemaakt had? Het doet er niet toe, feit is dat we daar met ons drietjes gezellig op de Hollandse bank in Den Haag tot dezelfde conclusie kwamen: coachen is het mooiste beroep van de wereld!

Hoe kwam ik daar op die Hollandse bank terecht?

Wel om jullie in de toekomst nog beter te kunnen coachen, had ik me ingeschreven voor een intense dagopleiding NLP wandelcoachen in Nederland. Buiten was het miezerig en ijskoud, maar de wandeling ging door! Na een ochtendje theorie en brainstorming waren we klaar voor het echte werk: een 2u durende tocht in de achtertuin van mijn Haagse collega. Dat je om te wandelcoachen geen eindeloze veldwegen en geurige bossen nodig hebt, was een eye-opener. Maar wel heel handig! Deze wandeling kan je immers bijna overal uitstippelen…

Tijdens de tocht zelf had ik het lastig: ik zag amper door de regen op mijn brillenglazen en doordat mijn vingers quasi gevoelloos waren geworden in mijn kletsnatte handschoenen, gaf ik het op en liet ik me gidsen door de beide andere. Gedurende het wandelen fungeerde ik als ‘observator’, de andere deelneemster aan de training mocht de wandeling/coaching zelf ondergaan. En haar ervaring was toch lichtjes anders dan de mijne. Ze zei achteraf dat ze helemaal geen last had gehad van de gietende regen en de kou: haar ogen straalden en ze zag er pakken ‘lichter’ uit dan toen ik haar die ochtend voor het eerst ontmoette. Tijdens de wandeling had ze immers een antwoord gekregen op een belangrijke vraag! Iets waar ze al jaren mee worstelde, zag ze nu helemaal klaar. Meer nog, ze zou nog diezelfde dag stappen ondernemen om het probleem aan te pakken!

Hoe komt het dat mijn collega en ik dezoelfde wandeling op een totaal andere manier hadden ervaren?

Wel ik was tijdens die wandelsessie getuige geweest van een typisch coaching proces: door ogenschijnlijk simpele oefeningen en vragen werd een heel complex thema plots zonneklaar voor de coachee, mijn collega coach. De Hollandse trainster-coach deed eigenlijk weinig anders dan af en toe een (gerichte) vraag te stellen en te observeren en spiegelen. En toch had dit een enorme uitwerking op mijn collega. Ze bedankte de trainster na afloop dan ook tot drie maal toe, met knuffels en kussen. Hier werd nogmaals bewezen dat je ook als coach af en toe best nog eens beroep doet op een andere coach!

Toen we daar dus gezellig op die bank zaten uit te rusten en te kletsen waren we het er volmondig over eens: coachen is het leukste beroep van de wereld! Ok, lesgeven is ook niet slecht: na een geslaagde les kon ik vroeger ook al eens euforisch huiswaarts rijden. Maar het verschil met lesgeven is dat er bij coaching ‘elke keer’ een vooruitgang wordt geboekt. Tijdens mijn lessen hoopte ik hier ook op, maar ik moet toegeven dat de realiteit al te vaak anders was.

Soms zetten mijn klanten tijdens een coaching een babystap, maar veel vaker zijn het reuzenstappen! Stappen die ze alleen misschien wel nooit zouden (durven) zetten en waar ze zelf versteld van staan. Maar met een beetje hulp en steun doen ze het telkens opnieuw en dat is toch ongelooflijk mooi om te mogen aanschouwen?

Ondanks de regen en het drukke verkeer reed ik die avond toch rustig en tevreden naar België, hoopvol uitkijkend naar mijn volgende coaching sessie 😊

Welke droom koester jij als ondernemer diep vanbinnen die je nog niet hebt kunnen of durven waarmaken? Heb je last van overtuigingen die je blijven belemmeren op het pad van meer groei in je bedrijf en in je leven? Wil je de kracht van coaching aan den lijve ondervinden? Contacteer me voor een vrijblijvend intake-gesprek.

Op jouw succes!

Annemie

Stijlblunders die je als onderneemster beter vermijdt!

Stijlblunders die je als onderneemster beter vermijdt!

Deze stijlblunders kan je als ambitieuze onderneemster beter vermijden:

 • Totaal verschillende kledingstijlen mixen
  Al te vaak zie ik ondernemende dames met een mooi kleedje, chique schoenen en casual sjaal of jas. Dat vind ik dan zonde van het jurkje!
  Je investeert best in enkele jassen. Ok, niet iedereen heeft 20 jassen zoals ik (sorry ik ben lichtjes verslaafd, maar ik draag dan ook graag het gepaste jasje bij een outfit), maar er horen toch minstens 5 jassen in je kleerkast te hangen.
  Elke vrouw heeft baat bij een paar jasjes die ze kan combineren met kleedjes of broeken, een elegant manteltje en een geklede regenjas of lederen jack. Maar die sportieve jas draag je best enkel in je vrije tijd.

 • Te donkere kousen dragen
  Vanaf april tot oktober draag je beter geen te donkere panty’s. Toch raad ik je aan om steeds kousen te dragen op een kleedje, zeker voor zakelijke gelegenheden. Als je tijdens de zomer mooie bruine benen hebt, kan je voor een privé feestje de panty’s achterwege laten, maar doe dit niet als je een zakelijke afspraak hebt.

 • Niet gekleed zijn volgens het seizoen
  In de zomer is het absoluut not- done om winterlaarzen te dragen, zelfs al regent het buiten pijpenstelen. Toch betrapte ik vorige zomer een collega image consultant op deze stijlblunder. Tijdens haar evenement droeg ze een paar hoge zwarte laarzen en panty’s op een rode jurk! Ik knapte onmiddellijk af op haar winterse kledingstijl op een moment dat de airco moest draaien om niet oververhit te geraken. Hoe bekwaam deze dame voor de rest ook mag zijn, als imago coach zou ik haar niet snel inhuren…

 • Enkel donkere kleuren dragen tijdens de wintermaanden
  Veel vrouwen spelen op veilig en dragen vooral donkere kleding tijdens de winter. Kleding in lichtere of felle kleuren dragen ze alleen tijdens de zomermaanden. Zo gebeurt het dat sommigen er in de winter bijna ziekelijk uitzien. Dus als je kiest voor donkere kleuren in de winter, vergeet je outfit dan niet te pimpen met een kleurrijke sjaal of ander accessoire. En de durvers onder ons kunnen ook investeren in een kleurrijke jas of kleedje. De Belgische winters zijn zo al grijs en donker genoeg!

 • Volledig in het wit gekleed gaan in de zomer
  Ok je zongebruinde tint zal misschien meer opvallen, maar je lijkt dan toch net iets te veel op een verpleegster naar mijn idee…

 • Altijd dezelfde handtas dragen, ongeacht het seizoen of de gelegenheid
  Nog steeds ontmoet ik ambitieuze onderneemsters die slechts 1 of max. 2 handtassen hebben. Als je klant dit opmerkt, kan hij/zij onwillekeurig denken dat je krap bij kas zit. Ook al is het een dure designer handtas. Bovendien getuigt het van weinig smaak en creativiteit als je steeds hetzelfde draagt. En jammer genoeg geldt dit ook voor je accessoires zoals juwelen en handtassen.

 • Ouderwetse kleding dragen
  Onthoud dat kleding die te veel afwijkt van de huidige norm en stijl ‘oubollig’ en saai kan overkomen. Ook al draag je designer kleding: oud is ‘out’. En welke ambitieuze onderneemster wil er ouder of saaier uitzien dan ze in realiteit is? Bovendien kan dit soort kleding je er ook ‘gierig’ laten uitzien. Het tegenovergestelde is ook niet nodig: niet iedereen dient even trendy gekleed te gaan. Iemand met een klassieke stijl kan haar kleding vaak jaren dragen zonder dat dit opvalt, maar ook hier zijn grenzen. Probeer je outfit dus telkens net iets meer schwung te geven met enkele hedendaagse accessoires.

Wil je deze en andere stijlblunders in de toekomst voorkomen? Ben je een ambitieuze onderneemster die nood heeft aan meer tips en tricks, aarzel dan niet om me te contacteren.

Tijdens een VIP dag imago coaching leer ik jou alle kneepjes van het vak om er betrouwbaar, authentiek en toch stijlvol uit te zien! Geef je nu op, want het aantal vip dagen is beperkt!

Op jouw succes!

Annemie