dress for success life coaching.jpg

business-coaching: ook voor jou?

Een coach helpt je om zaken in het juiste perspectief te plaatsen en bij het vinden van oplossingen voor veel problemen. Wij zijn er om, samen met jou, te onderzoeken hoe je gelukkiger kunt zijn met wat je hebt en toch meer kunt wensen. Verwacht geen oplossing of passend antwoord, het is de bedoeling dat je je eigen antwoorden vindt. Je kunt leren van onze ervaringen en tips, maar jij bepaalt zelf welke stappen nodig zijn om gemotiveerd, positief, succesvol en vooral jezelf te zijn.

Een coach oordeelt niet over je, hij is er eenvoudig om je te ondersteunen en te motiveren! Het geheim van topprestaties zit hem vooral in het mentaal versterken, een klankbord zijn bij het nemen van grote beslissingen, helpen de eigen vaardigheden aan te scherpen, nieuwe inzichten te ontdekken, te motiveren. Dat is exact wat wij gaan doen voor jou.
 


Goede coaching geeft je hoop en goesting om voluit te gaan

Wie kan EEN BUSINESS COACH GEBRUIKEN?

 

     

    Waaraan kan je zoal werken met een coach?

 • Meer zelfvertrouwen krijgen
 • Je leven LEIDEN in de juiste richting
 • Beter ontplooien van talenten
 • Meer inzicht verwerven in lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling
 • Komaf maken met stress
 • Vermijden van terugval (eens je een beslissing hebt genomen)
 • Meer leiderschap ontwikkelen
 • De juiste balans vinden tussen privé en werk
 • Beter inzicht geven bij de vragen: wie ben ik? wat wil ik echt? wat kan ik? wat houdt me tegen?
 • je zakelijke doelen behalen
 • omgaan met je hooggevoeligheid (HSP) in je job
 • Bij een burn-out of bore-out
 • Je carrière perspectieven

 

Ondernemers en professionals

Coaching is niet enkel relevant voor bedrijfsleiders, kaders en zelfstandige ondernemers. Ook professionals, kunstenaars en personen met veel verantwoordelijkheden hebben baat bij coaching.  Al deze mensen kunnen hun doelen bereiken, dankzij het inhuren van een coach.

Coaching is voor iedereen, vooral op beslissende momenten in het leven

Een coach kan je ook helpen op beslissende momenten in je leven : een carrièrewending, burn-out, echtscheiding of zware ziekte zorgt er meestal voor dat mensen andere keuzes gaan maken. Een coach kan samen met jou achterhalen wat je nu echt wil voor de toekomst. Door het stellen van gerichte vragen kom je zeer snel tot antwoorden…

Daarnaast zal de coach samen met jou de kloof dichten tussen waar je nu bent en waar je wilt staan. Hij zal je helpen om uit je verankerde gedachtenpatroon te stappen en zal je uitdagen om groter te denken. 
 


"Dress4success is een aanrader! Nog nooit had ik zo vlug en goed resultaat, dan na persoonlijke coaching bij Annemie. Een echte aanrader voor wie op eender welk gebied het pad soms een beetje kwijt is. Ik vond eindelijk de boost energie om te doen wat ik al lang moest doen en een portie zelfvertrouwen kreeg ik er ongevraagd ook nog bovenop :-)"

Nele Matthijs, causale voetreflexologe


ENKELE CONCRETE VOORBEELDEN WAARBIJ COACHING EEN UITKOMST BOOD

Myriam werkt al jaren voor een multinational. Ze heeft de voorbije jaren hard gewerkt en de carrièreladder beklommen. Tot haar ergernis moet ze vaststellen dat haar mannelijke collega’s meer opslag en promotie krijgen dan zij, ook al werkt ze harder en is ze competenter. Na de intake besluiten we om eerst haar uiterlijk aan te pakken. Ze draagt meestal grijs, zwart en blauw op het werk. We achterhalen welke kleuren haar doen stralen, wat haar stijl is en welk imago ze wil uitstralen. Ze krijgt ook enkele make-uptips en een analyse van haar huid. Door het gebruik van de juiste producten ziet ze er enkele weken later jaren jonger uit. Ze bespaart daarnaast heel wat tijd bij het shoppen en maken van haar reistas als ze op zakenreis moet, omdat ze nu perfect weet welke kledingstukken haar staan en hoe ze die kan combineren. Daarna werken we een paar sessies aan haar work-life balance (ze gaat weer sporten) en haar doelstellingen op het werk. Sinds de coaching en analyses draagt Myriam warme kleuren (rood, groen, bruin) op het werk en doet ze ook telkens een beetje make-up op, zelfs al heeft ze weinig tijd. Enkele tijd later schrijft Myriam mij een sympathieke mail: sinds haar veranderingstraject voelt ze zich niet alleen beter in haar vel, ze heeft ook al elk jaar promotie gekregen! Ze wordt beter verloond en is zichtbaarder geworden bij haar bazen…

Eric heeft al 10 verschillende jobs gehad. Na het zoveelste ontslag komt hij langs voor een vorm van loopbaancoaching : we achterhalen zijn kwaliteiten, valkuilen, talenten en passies. Na de coaching kan hij gerichter zoeken naar een job die echt bij hem past en hoeft hij geen tijd meer te stoppen in zinloze sollicitaties. 

Karine zit al meer dan een jaar thuis na een depressie ten gevolge van problemen met haar autistische zoon. Ze heeft geen energie meer en wordt bovendien ook ontslagen op het werk. Tijdens de coaching werken we eerst aan het opkrikken van haar energie niveau, daarna bekijken we ook bij haar wat haar talenten, waarden, missie en visie zijn op het leven. Door de gerichte vraagstelling beseft ze dat het ontslag niet zo dramatisch is en een carrièrewending eigenlijk ideaal is. Door de oefeningen rond haar talenten en waarden kan ze gerichter solliciteren… Nog een meevaller : tijdens de coachingsessies leert Karine technieken om beter te communiceren met haar familie en vrienden. Als kers op de taart krijgt ze veel meer zelfvertrouwen en laat ze niet meer over zich heen lopen. Ze is niet alleen energieker geworden door de coaching, maar ze weet nu ook wat haar valkuilen zijn en hoe hiermee om te gaan. Bovendien heeft ze door het zelfinzicht veel meer zelfvertrouwen gekregen. Dit alles bereikte ze in amper 6 sessies.

Eva, moeder van 3 kinderen en drukke carrièrevrouw, balanceert op de rand van een burn-out. Ze kan niet meer genieten van haar gezin en weet niet meer wat haar echt energie geeft. Het jongste kind gunt haar bovendien weinig nachtrust. Ze is constant uitgeput en weet soms niet hoe ze de dag moet doorkomen. Daarbovenop krijgt ze te maken met een heel moeilijke beslissing in haar leven: haar man wil verhuizen naar het buitenland om daar carrière te maken. Zij ziet het echter niet zitten omdat ze vreest voor het full-time moederschap. Op het moment dat Eva langskomt voor coaching dreigt er een echtscheiding. Tijdens de coaching werken we aan haar energie niveau, daarnaast helpt de coach haar ook om te achterhalen wat haar eigen doelstellingen zijn in haar leven. Ze leert zichzelf opnieuw kennen en leert weer genieten van haar gezin en echtgenoot. Na enkele sessies kan Eva een weloverwogen besluit nemen i.v.m. de mogelijke verhuis naar het buitenland.

Als je je doelen niet kent, kom je nooit uit op de plek waar je wil zijn